Gradski vijećnici jednoglasni da Općinski sud mora biti u Požegi

Autor: DK

Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014.POŽEGA – Na današnjoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege razmatrane su izmjene Prijedloga nacrta Zakona o područjima i sjedištima sudova. Jednoglasno je podržano donošenje Zaključka u kojem se traže određene izmjene u Zakonu o područjima i sjedištima sudova koje se odnose na sjedište Općinskih sudova u kojem se traži da Općinski sud mora ostati u Požegi ali da se sjedište Županijskog suda vrati u Požegu.

O brojnim argumentima i razlozima da sjedište Općinskog suda treba ostati u Požegi pisali smo i naveli niz razloga koji su prihvaćeni na ovoj sjednici.

Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014.

Na sjednici su uz gradske vijećnike nazočili i saborski zastupnici Dražen Đurović (HDSSB), Franjo Lucić (HDZ) i Zdravko Ronko (SDP) koji je ujedno i gradski vijećnik. Svoje mjesto među nazočnima imali su uz gradonačelnika i njegove zamjenike i Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te predstavnici Odvjetničkog zbora Požega.

Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014.

Doneseni Zaključak će biti još jedan od argumenata i instrumenata u daljnjim pregovorima i sastancima koji su zatraženi i očekuju se kod ministra pravosuđa.

Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014.

Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014. Tematska sjednica Gradskog vijeća 31.3.2014.

 

 

Komentiraj: