Gradski dječji doplatak u Pleternici je jedinstvena socijalna mjera u Hrvatskoj

Autor: PROMO

Grad Pleternica sustavno ulaže u svoje najmlađe sugrađane, ali s ponosom ističu i jednu jedinstvenu socijalnu mjeru u Hrvatskoj – gradski dječji doplatak. O tome hvalevrijednom programu i ostalima, razgovaramo s kandidatkinjom Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnicu Pleternice, Marijom Šarić.

*Gradski dječji doplatak veseli Pleterničane?

-Naravno, posebno u vrijeme kada se još uvijek u Hrvatskoj suočavamo s demografskim problemima koje moramo sustavno riješiti na svim razinama. Od jačanja gospodarstva, ulaganja u kvalitetu življenja i kroz socijalne programe, uz razne mjere i poticaje kao što je gradski doplatak za svu djecu do 12 godina starosti čije uvođenje će biti prva mjera koju ću preložiti Gradskom vijeću kao gradonačelnica. Uz gradski dječji doplatak već isplaćujemo potpore za novorođenu djecu, financiramo rad dječjeg vrtića s prosječno 1000 kuna po djetetu mjesečno, sufinanciramo rad dječjih igraonica i predškole u kojoj smo osigurali besplatan prijevoz svim polaznicima.

*Brinete o cijelom životnom procesu svojih sugrađana?

-Pokušavamo sugrađanima pokazati sigurnost življenja ovdje – tu su i simbolični pokloni za osnovnoškolce u povodu blagdana, besplatni udžbenici i radne bilježnice, sufinancirani prijevoz za srednjoškolce i studentske stipendije. Mladim obiteljima sufinanciramo troškove kupnje i uređenja prve nekretnine.Vjerujemo da smo na dobrom putu da preokrenemo demografski trend u pozitivnom smjeru. Već sada bilježimo porast novorođene djece!

*Koje su i hoćete li nastaviti s dosadašnjim mjerama potpora za ranjive društvene skupine?

– Grad Pleternica  u sklopu socijalnog programa  osigurava potpore kao što su jednokratne naknade i naknade za troškove ogrijeva socijalno ugroženim sugrađanima, sufinanciranje rada Hrvatskog Crvenog križa, pomoć u kući za stare i nemoćne te uskrsnice i božićnice umirovljenicima. Poseban dio programa potpore su hrvatskim braniteljima za podmirenje troškova priključaka na infrastrukturu. Sve ove mjere ćemo nastaviti, a sigurna sam uvesti i niz novih kojima ćemo osigurati kvalitetan i poželjan život u našoj Pleternici.

*Koliko je važan rad udruga odnosno civilnih organizacija u gradu?

– Udruge su puls grada, a dosadašnji projekti koje smo provodili to dokazuju. Svi programi i aktivnosti koje udruge organiziraju čine naš grad živim i privlačnim mjestom. Dokazano brinemo i brinut ćemo o toj važnoj društvenoj komponenti kroz programe usmjerene civilnim, sportskim, kulturnim i braniteljskim udrugama. S našim potporama, a njihovim velikim angažmanom i radom zajednički stvaramo ljepši i ugodniji grad.

Više iz kategorije