Gradske vijećnice SDP-a Marica Zovko i Tamara Puač očekuju na sjednicama Gradskog vijeća barem minimum kulture

Autor: D.K.

Tamara Puač i Marica ZovkoPOŽEGA – Nakon današnjeg osvrta na tiskovnoj konferenciji na proteklu sjednicu Gradskog vijeća vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću grada Požege, Marice Zovko i Tamare Puač  primili smo priopćenje kojeg u cijelosti prenosimo:

„Gradonačelnikov odnos prema oporbenim vijećnicima/vijećnicama, njihovim prijedlozima, pitanjima i diskusiji je takav da im on odgovara ciničnim protupitanjima pokazujući bahatost i nekulturu ili nevezanim zločestim  primjedbama kao da je u nekoj lošoj birtiji, a ne na sjednici Gradskog vijeća kao gradonačelnik“, iznijela je danas na tiskovnoj konferenciji vijećnica SDP-a Marica Zovko, osvrnuvši se na svoje napuštanje posljednje sjednice.  „Sjednicu GV  25. 02. sam napustila jer su bahate primjedbe gradonačelnika i kršenje Poslovnika GV prevršili svaku mjeru. Na vrlo konstruktivan prijedlog kolege Rašića koji se valjda nije svidio gradonačelniku uslijedile se salve ljutnje, cinizma i bahatog ponašanja od strane gradonačelnika i nekih vijećnika. 

Vijećnica Tamara Puač, odbacila je gradonačelnikove tvrdnje o podizanju kaznenih prijava: “Odgovorno tvrdim da nikakve kaznene prijave nisu bile dizane za nikakve gradnje i građevine u Požegi, a da je on već toliko puta to ponovio da je jadnik i sam počeo vjerovati u tu laž. „Isto tako odbacuje bilo kakvu mogućnost povlačenja stranačkih poluga kao načina prikupljanja mišljenja smatrajući gradonačelnik takvim izjavama obmanjuje ne samo gradske vijećnike nego i javnost.  Također Puač je podsjetila da sve što su do sada tražili i pitali nadležna tijela bilo je sve samo ne „pucanj u prazno“, te kako će i dalje tražiti mišljenja nadležnih institucija jer je to pravo i dužnost  gradskih vijećnika.

„Nekada se pitam tko vodi sjednice Gradskog vijeća: predsjednik Gradskog vijeća ili gradonačelnik? Gradonačelnik govori kako hoće, upada i komentira, vrijeđa i omalovažava, ne poštuje Poslovnik gradskog vijeća“ rekla je Zovko konstatirajući da Predsjednik Gradskog vijeća, prvi među jednakima sve to skupa gradonačelniku nereagiranjem dozvoljava.  „ U cielokupnoj situaciji oko nas, u gardu i šire, za očekivati je barem minimum kulture i poštivanje Poslovnika rada Gradskog vijeća“, zaključila je Zovko.

Više iz kategorije