Gradska puhačka glazba „Trenkovi panduri“ nastupa ovog ljeta u susjednoj Novoj Gradiški, ali ne i u svome gradu

Autor: Jelenko Topić

Ljeto je dobra prilika za prezentaciju rada udruga pogotovo onih koje se bave glazbom, običajima i očuvanjem tradicije. Mnogo ljudi je u svojim mjestima življenja, a ne odlaze na jug, pa se stoga ljeti organizirajuzabavno-glazbeni i slični programi za njih.

Tako nam i susjedni grad Nova Gradiška među ostalim ima i koncert Gradske puhačke glazbe „Trenkovi panduri“ iz Požege pod dirigentskom palicom Mirka Čačića, a bio je zakazan za prošlu nedjelju 7. srpnja. Zbog vremenskih neprilika koncert je odgođen za drugi termin.

Ta ista glazba ovog ljeta nema koncert u svome gradu tako da ih sugrađani ne mogu vidjeti i čuti. Prava šteta jer je ovo najbolje vrijeme za takve sadržaje.

Imajući u vidu da su gotovo sve udruge iz oblasti kulture i športa značajnim dijelom financiraju upravo iz gradskog proračuna ne vidimo razloge da oni ne pokažu što rade i što su naučili. Za to ne treba biti prilika jednom u godini na svome koncertu već više puta godišnje pogotovo jer takvo predstavljanje ne iziskuje dodatne troškove. Zašto umjesto jedne probe u vlastitim prostorijama ne održati javni nastup na nekom gradskom prostoru kao što je pješačke zona, Trg Sv. Terezije ili neki drugi.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića