Gradovi Pleternica i Kutjevo, te općine Kaptol i Velika dobili potporu za komunalne zahvate

Autor: D.K.

Odabrani su projekti gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirati tijekom ove godine. Na javni poziv u razdoblju od 15. ožujka do 4. travnja prijavljena su 390 projektna prijedloga od kojih će sufinancirati njih 173.

Nakon provedene administrativne provjere proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja što je učinilo u tu svrhu formirano povjerenstvo.

Među dobitnicima tog novca je gradovi Pleternica i Kutjevo, te općine Velika i Kaptol. Grad Pleternica će dobiti 171 tisuću kuna za izgradnju i opremanje Šetnice bećarca, a Kutjevo 147 tisuća kuna namijenjenih za nabavu komunalne opreme. Nadalje općina Kaptol dobiva 171 tisuću  kuna što će se utrošiti za modernizaciju dijela nerazvrstane ceste, dok će općina Velika dobiti 38 tisuća kuna za kupovinu kosilice s prikolicom za transport, te stroja za čišćenje i dezinfekciju vrtića i domova, kao i drugih javnih zgrada na svome području.
 
U postupku ocjenjivanja bodovani su podnositelji prijave s obzirom na prostorno-gospodarsku određenost, odnosno stupanj razvijenosti, sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti, zatim specifična obilježja i financijsku i operativnu sposobnost, te svaki projektni prijedlog s obzirom na proračun i isplativost, opravdanost i održivost, stupanj pripremljenosti i ukupan učinak realizacije.

Ukupni prihvatljivi troškovi pojedinog projekta sufinanciraju se maksimalno u definiranom postotku prema stupnju razvijenosti. Najmanji iznos sufinanciranja iznosi 14, a najveći 171 tisuća kuna. 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88