Gradonačelniku Kutjeva manja plaća, ali i zaposlenicima grada

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO-gradska uprava, zgradaKUTJEVO – Na skupu poduzetnika, gospodarstvenika, vinara i obrtnika kutjevačkog kraja novoizabrani čelnici grada Kutjeva najavili su štednju, racionalizaciju i strogu kontrolu utroška proračunskog novca.

-Radi racionalizacije poslovanja smanjit ćemo plaće zaposlenicima gradske uprave uključujući i meni- kazao je gradonačelnik Josip Budimir(HDZ) dodajući da slijedi završetak Gospodarske zone „Kamenjača“ za koju moraju osigurati sufinanciranje  do kraja svibnja, te ugovaranje radova na izgradnji kanalizacijske mreže duge pet kilometara sa pročišćivačem otpadnih voda u Bektežu, kao i završetak obilaznice Vetova. Pokraj toga pripremljeni su projekti energetske učinkovitosti obiteljskih kuća i javne rasvjete, zatim nogostupi u Vinkomiru, Vetovu i do Gospodarske zone.

Ivica Malnar i Josip Budimir

-Naslijeđen je gubitak iz prošle godine od četiri milijuna kuna, slijede rezovi i izrada proračuna, a zatražit ćemo i neovisnu reviziju poslovanja- kazao je zamjenik gradonačelnika Ivica Malnar(HDZ) dodajući da u kratkom roku moraju uštedjeti 1,3 milijuna kuna zbog prispjelih obaveza.

Predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević(HDSSB) je upozorila da Kutjevo dugo godina stagnira, pa je pozvala sve gospodarstvenike i druge subjekte koji mogu pomoći u razvoju na suradnju.

 

Komentiraj: