Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Gradonačelniku Budimiru Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata dodijelila zahvalnicu: ʼBit ćemo Vam podrška na sve moguće načineʼ

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gradonačelniku Budimiru Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata dodijelila zahvalnicu: ʼBit ćemo Vam podrška na sve moguće načineʼ Požega.eu | Gradonačelniku Budimiru Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata dodijelila zahvalnicu: ʼBit ćemo Vam podrška na sve moguće načineʼ

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jučer je Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva upriličena dodjela zahvalnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Požege i Požeško-slavonske županije gradonačelniku Grada Kutjeva Josipu Budimiru. Zahvalnicu gradonačelnicu Budimiru za suradnju i izniman doprinos na projektima i radu Udruge uručio je predsjednik UDVDR-a Požeško-slavonske županije i Grada Požege umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić.
Tijekom ugodnog razgovora, dotaknuli su se i Dana branitelja Grada Kutjeva 2024. godine.
“Bit ćemo podrška na sve moguće načine. Pokušat ćemo i ove godine dovesti što više visokih časnika i visokih uzvanika jer ovaj kraj i ovaj grad su zavrijedili najmanje da se jednom godišnje sastanu i razmijene iskustva. Branitelji iz ovog kraja dali su velik doprinos za vrijeme Domovinskog rata. Obrana odavde pa prema istočnom kraju grada Našica je bila važna zbog nekih drugih ugroza za našu županiju, a dečki iz ovog kraja su to uspješno održavali i branili – rekao je umirovljeni brigadir Pavelić.
“Zahvaljujem se umirovljenom brigadiru Hrvatske vojske gospodinu Krešimiru Paveliću na ovoj zahvalnici kao gradonačelniku Grada Kutjeva za suradnju i izniman doprinos na svim projektima i na radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Požege i naše županije. Nisam sudionik tog vremena, ali odgajan sam da vrednujem, cijenim i poštujem sav obol branitelja ka stvaranju slobodne i neovisne Republike Hrvatske i svih onih blagodati koje danas uživamo, a kojih zasigurno ne bi bilo da nije bilo tih ljudi. Suradnja s udrugom i gospodinom Pavelićem je zaista iznimna ovih 11 godina. Mislim da je on već tada prije 11 godina prepoznao jednog mladog čovjeka koji je zaista neopterećen nekim političkim odnosima i da nije isključivo vezan uz jednu stranku već uz čovjeka. Zaista mi je drago da kao mlada osoba mogu primiti jednu ovakvu zahvalnicu od dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a na meni ostaje dužnost da nastavim dalje promicati vrijednosti Domovinskog rata i branitelja, a posebno naše Požeško-slavonske županije, kao što je umirovljeni brigadir rekao dali izniman doprinos u stvaranju Republike Hrvatske i da se ta činjenica ne zaboravi, jer svi drugi akteri našeg života rade da se sve to mininorizira, degradira i stavi po strani” – dodao je gradonačelnik Josip Budimir.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo