Gradonačelnik Puljašić primio mlade tehničare, sudionike međunarodnog sajma inovacija

Autor: D.K.

Marta Hac, Đurđica Pelc, Marcel Pandža, Luka Kotorac, David Gelenčir, Roko Puljašić i Filip Križanac mlade su požeške tehničarke i tehničari koji su na 12. međunarodnom sajmu inovaciju održanom u Iloku krajem listopada osvojili 3 zlatne i 1 srebrenu medalju. Riječ je o članovima Zajednice tehničke kulture Grada Požege, pod vodstvom mentora Martina Kaprela, koja posljednjih nekoliko godina reda uspjeh za uspjehom na čemu im je odlučio čestitati i gradonačelnik Darko Puljašić.

– Ove medalje su samo potvrda da ste na dobrom putu i da zajednički možemo raditi u smjeru razvijanja tehničke kulture, kako u našem gradu, tako i šire. Nadam se da ćete poslije srednje škole nastaviti svoje obrazovanje na strojarskom, elektrotehničkom i drugim srodnim fakultetima koji su konkretan preduvjet za tehnološki razvoj i konkurentnost na tržištu. Jer, pametni jesmo, vi i ove medalje ste potvrda – samo se trebamo dobro organizirati i dati vama mladima priliku da pokažete što znate, a na nama i na vašim mentorima je samo da vas usmjerimo u pravom smjeru. Hvala vam na trudu, hvala što ste osvojili te medalje i tako uspješno prezentirali svoj grad. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić čestitajući mladim tehničarima.

– Vjerujem kako će u budućnosti ova ekipa još pokazati svoje potencijale. Grad Požega prepoznao je vrijednost Zajednice tehničke kulture i zahvalni smo na tome. Osim ovih medalja, ponosni smo i na činjenicu da nam se po odlasku u mirovinu pridružio Martin Kaprel, iskusni mentor i pedagog i rezultati se evo već vide. U budućnosti očekujemo jednako sjajne rezultate, a u 2019. godini pripremamo još niz projekata, i tehnička kultura doista ide naprijed. – rekao je predsjednik ZTK Grada Požege Đuka Pelcl.

Njihov mentor Martin Kaprel od nedavno je u mirovini, što mu je omogućilo dodatni angažman u Zajednici tehničke kulture.

– Aktivirao sam se u Zajednici tehničke kulture s ciljem da unaprijedimo rad učenika i da se na pravi način pokažemo izvan granica našeg grada i županije. Na ovom sajmu bilo je ukupno 86 izlagača, od toga 36 mladih iz četiri zemlje i deset županija. Predstavili smo se na najbolji način i rezultati su čak i iznad naših očekivanja, ali to je izvrstan poticaj za dalje. – rekao je mentor Kaprel.

Tekst: pozega.hr

Foto: D. Mirković [FAG id=248585]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot