Gradonačelnik Puljašić podnio ostavku na mjesto zastupnika u Saboru: Je li to zasluga njegovog zamjenika i bliskih mu suradnika!?

Autor: D.K.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić podnio je ostavku na mjesto zastupnika u hrvatskom Saboru, potvrdio je premijer Andrej Plenković. Na pitanje hoće li Puljašić biti isključen iz HDZ-a, premijer je odgovorio da će o tome odlučiti županijska organizacija, prenosi jutarnji.hr.

HDZ još nije odlučio tko će ga zamijeniti u saborskim klupama. Očekuju li Puljašića još neke sankcije velikom zaslugom njegovog zamjenika i bliskih mu suradnika još nije poznato.

Puljašićeva ostavka uslijedila je nakon što je portal Telegram objavio dijelove tajno snimljenog razgovora iz kojeg se vidi da su on i njegov zamjenik Mario Pilon vršili pritisak na direktora gradske tvrtke Komunalac Josipa Viteza da poslove na energetskoj obnovi zgrada u Požegi dodijeli određenim tvrtkama. 

Novinar Jutarnjeg upitao je premijera zašto je Puljašić uopće završio na listi za Sabor jer je već tada imao optužnicu.

– Predsjednik županijske organizacija u posljednji trenutak je odustao od kandidature, a mi smo htjeli imati nekoga iz Požege. Nažalost, ne možemo uvijek pogoditi, ali pogreške možemo priznati. To je već veliki korak od sedam milja. Neka institucije rasvijetle ovaj slučaj, pa neka odgovara onaj tko mora odgovarati.

Plenković je dodao da on nije znao za cijeli slučaj, ‘bez obzira na istančane radare’.

Foto: Maxportal

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek