Gradonačelnik Požege Darko Puljašić upriličio prijem za predstavnike braniteljskih udruga u prigodi obilježavanja 28. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Autor: S.P.

Prigodom obilježavanja 28. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima upriličio je prijem za pripadnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege. Nakon prijema položili su vijenac i zapalili svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Svijeću su zapalili i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Prigodnim riječima hrvatskim braniteljima u Gradskoj vijećnici obratio se požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

-Danas je vrlo važan dan iz hrvatske povijesti. Danas slavimo ono što ste vi izborili na čelu s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. I nastavljamo na dobrom putu. Jer, vi ste tada obranili državu, omogućili da ona postane međunarodno priznata i da nakon puno stoljeća imamo domovinu. Sad je na nama da na ovim tekovinama koje ste ostvarili, posebice oni koji su dali svoje živote, izgradimo domovinu koja će biti na ponos i najveći spomenik njima svima. Oni su ti kojima moramo svaki dan odavati počast kroz napredak naše domovine, Republike Hrvatske kako bi se u ovoj zemlji živjelo dobro, kako bi bilo što više mladih i kako bi pokazali da njihova i vaša žrtva nije bila uzaludna – rekao je gradonačelnik dodajući kako su prije 28 godina Europa i svijet uvidjeli da su se Hrvati obranili i ostvarili svoj višestoljetni san, a tko bi tih godina mislio da će Hrvatska, ne samo biti članica Europske unije već i predsjedati njome.

-To je veliki rezultat! Upravo vi ste omogućili da danas živimo u Europi, u svojoj državi koja možda još nije savršena ali tome svi težimo. Svima vam se zahvaljujem na tome – naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata govorio je Anto Pavličević.

-Drago nam je da Grad Požega na ovaj datum tradicionalno poziva sve nas kako bi zajedno obilježili ovaj povijesni datum. Zahvaljujem se i na dobroj suradnji, a posebno što je napokon u tijeku renoviranje Braniteljskog doma i vjerujem kako ćemo uskoro useliti te imati bolje uvjete za rad i provedbu svojih planiranih aktivnosti – rekao je Pavličević.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: