Gradonačelnik Neferović nastavlja politička zapošljavanja?

Autor: D.K.

TekijaPOŽEGA – Da se politička stabilnost treba sačuvati i da na vladajućem tronu treba ostati pod svaku cijenu kako bi se moglo vladati i besprijekorno upravljati neizostavno je ispunjavanje političkih apetita i zapošljavanja podobnih. Slobodno se postavlja pitanje hoće li gradonačelnik Požege Vedran Neferović moći odgovoriti i ispuniti sve zahtjeve kako bi donekle imao političku budućnost na toj poziciji.

Predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća došli na red

Kako neslužbeno doznajemo došlo je i vrijeme za suprugu predsjednika Gradskog vijeća Požege Nine Smolčića. Izbor je navodno zaposlenje u Tekiji. Točno je da njegova supruga ima sve uvjete potrebne za radno mjesto pravnika uz nejasnu činjenicu postoji li stvarna potreba za zapošljavanjem na navedenom radnom mjestu jer se tako povećava broj zaposlenih. Tekija je uz jednog pripravnika imala pravnika koji je osnivanjem Komunalca prešao raditi u novu tvrtku. Ima li stvarne potrebe za još jednim pravnikom u tvrtki kojoj je isti osnivač (dakle grad je osnivač Tekije i Komunalca), za sada ostaje nepoznanica.

Možda i nije sporno što se zapošljava novi čovjek na određenom radnom mjestu. Sporna je činjenica što se zapošljavanja provode na način da se ne daje mogućnost da se i netko drugi kandidira, a ima tražene uvjete i ispunjava sve kriterije koji su potrebni za traženo radno mjesto. Nije poznato gdje je javno objavljen oglas o otvaranju navedenih radnih mjesta jer naši izvori tvrde da taj oglas nije bio ni na oglasnoj ploči Zavoda za zapošljavanje radnika?

Jedan nam je odvjetnik u šali danas rekao kad bi barem imao mogućnost da se zaposlim u Tekiji bilo bi jako dobro. Odvjetnički poslovi su se sveli na najmanju moguću razinu, a gubitkom sjedišta Općinskog suda neizostavno je zatvaranje njihovih ureda. Posla za odvjetnike u toj mjeri u Požegi više neće biti.

Svojih je “pet minuta dočekao” i potpredsjednik Gradskog vijeća Dražen Muljević, koalicijski partner vladajućih član HSP-a dr. Ante Starčević. Uspio je ući u Nadzorni odbor Komunalca u kojem za današnje vrijeme nije zanemariva mjesečna naknada od 2.000 kuna, a uz nju još prima i 3.500 kuna naknade kao potpredsjednik Gradskog vijeća.

Sve te pogodnosti za gospodina Muljevića nisu bile dovoljne pa “sasvim slučajno” njegova bivša supruga s kojom ima dijete i uspijeva pronaći mjesto pod suncem u i to baš u Tekiji gdje bi ovih dana trebala početi raditi. Radi li se o slučajnosti ili ne?

Brojna su, prema svemu sudeći, politička zapošljavanja već odrađena o kojima smo već pisali. Ostaje nam još za provjeriti dobivene podatke koji nam imenom i prezimenom govore da se ne radi o malom broju novozaposlenih ne samo u Tekiji i Komunalcu već i u drugim institucijama kojima je osnivač Grad. Informacije kojima raspolažemo govore nam da su se čak mijenjali statuti i prilagođavali natječaji kako bi se otvorila mogućnost političkih zapošljavanja!

Toliki broj novih zapošljavanja izražava zabrinutost građana zbog veoma izvjesnog financijskog povećanja usluga na što su već ukazivali pojedini gradski vijećnici.

Kako će se dalje odvijati situacija i što je sve do sada učinjeno, tko je čiji i koga je tko zaposlio izvijestit ćemo javnost nakon detaljne analize koju provodimo.

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot