Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir poziva na pučku manifestaciju „Vincelovo“

Autor: Požega.EU

KUTJEVO – Tradicionalna pučka manifestacija o blagdanu sv. Vinka i ove će se godine održati kod brojnih vinara i vinogradara koji uvijek kao domaćini velikog srca dočekuju svoje goste i prijatelje raširenih ruku.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-U Kutjevu će već po tradiciji biti centralna proslava, na Trgu Graševine, ove godine, u subotu, 17.siječnja od 14 sati paljenjem Vincelovske vatre, posvećenje i svečana rezidba vinograda. Od 14,30 sati započinje kulturno zabavni program uz pripremu i ponudu gastro jela uz neizostavnu vrhnunsku vinsku kapljicu koja će također biti ponuđena svim ljubiteljima i poznavateljima dobrog i nadasve kvalitetnog vina, a ovdje kod nas i nema drugačijeg već samo onog vrhunskog. Da držimo do vrijednosti naše tradicije i običaja koje nikako ne smijemo zaboraviti dokaz su nastupi u sklopu zabavnog programa naših domaćih kulturno-umjetničkih društva iz Grabarja, Bjeliševca i Bekteža a u goste nam dolaze i naši prijatelji iz Šljivoševaca i Oriovca koji će također dati svoj doprinos za što ljepši ugođaj svim našim gostima i prijateljima koji budu posjetili naše sve prepoznatljivije turističko mjesto. Živimo u srcu Slavonije u kojoj se njeguje tamburaška glazba  što će nam svojim nastupima potvrditi tamburaški sastavi Poljadija, Sanjari, Garavuše, Posegana i Rubato što je jedna posebna dimenzija ljepote manifestaciji do koje ćemo držati i s velikom ljubavlju njegovati – istče gradonačelnik grada Kutjeva Josip Budimir koji nam pokušava dočarati ljepote Kutjeva naglašavajući  da se kutjevačko vinogorje gotovo stopilo s ljepotama Parka prirode Papuk i ljepotom Krndije što sve više prepoznaju naši gosti koji nam kao turisti dolaze u sve većem broju.

Običaj obilježavanja Vincelova star je kao što su i stari vinogradi kutjevačkog kraja na kojem se i ove godine očekuje ugodno druženje i dolazak već starih i stalnih prijatelja toga kraja. Kako se najavljuje na svoj način svoj doprinos kutjevačkoj manifestaciji dati će i sunčani siječanjski dani koji će zrakama promrzloga sunca potvrditi da su vinogradi spremni za rezidbu uz prethodni blagoslov trsova kojeg će obaviti mjesni župnik vlč. Marijan Đukić.

Gradonačelnik Kutjeva još jednom poziva na ugodno druženje sve one koji žele provesti ugodne i nezaboravne trenutke da dođu u subotu na Trg Graševine u Kutjevo. 

Više iz kategorije