Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir na Trgu graševine kitio božićnu jelku sa svojim sugrađanima (foto)

12367057_522322547946489_919338047_nKUTJEVO – Jučer je ispred gradske kuće u Kutjevu bilo živo i veoma veselo. One mlađe generacije, učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Zdenke Turković uključile su se u uljepšavanje svoga grada, kitili su veliku božiću jelku, a pridružili su se i umirovljenicima, članovima Matice umirovljenika, koji ju postavljali jaslice.

Sve je to budnim okom bodrio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji se priključio mladim i onim malo starijim sugrađanima i time dao svoj obol u uređenju grada kako bi predstojeći blagdanski dani bili u što ljepšem ugođaju.

-Unatoč brojnim drugim obvezama ove sam aktivnosti stavio u prioritet i priključio se svojim mladim i onim starijim generacijama kako bi zajedničkim radom, kićenjem jelke i postavljanjem jaslica učinili naš grad da bude ljepši kako i dolikuje u ovima blagdanskim danima. Ovu tradiciju treba njegovati i prenositi je s koljena na koljeno. Današnji mi je dan baš ispunjen. Zar nije ovo prekrasan prizor? Složile se male ručice naših učenika i pokazuju svoja umijeća o čemu će sigurno pričati kako svojim ukućanima tako i onim prijateljima koji nisu bili na ovim aktivnostima – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Trg graševine zablistao je u blagdanskom ozračju, a gradonačelnik Budimir ugostio je u Gradskoj vijećnici sve one koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u uređenju svoga živopisnog mjesta koje će plijeniti pažnju brojnim prolaznicima i građanima tog grada.

Foto: Mirko Cenbauer

no images were found

0 Comment

Send a Comment