Gradonačelnik Kutjeva Budimir otvorio novouređene prostore u Vatrogasnom domu

GRABARJE – Nakon osmomjesečnog dobrovoljnog rada brojnih mještana u  Grabarju su završeni radovi na uređenju novih prostora korisne površine 120 četvornih metara u sklopu Vatrogasnog doma, a otvorio ih je na prigodnoj svečanosti gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

-U domu izgrađenom prije 56 godina imali smo dvoranu za skupove i priredbe, te kuhinju, a ovim radovima uz potporu Požeško-slavonske županije, grada Kutjeva i brojnih sponzora uređena je na katu zgrade manja dvorana za sastanke, prostorije za rad udruga i mjesnog odbora, te sanitarni čvor tako da sada u domu imamo zaokružene sve potrebne sadržaje- ističe predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabarje Branko Vido. To društvo je bilo nositelj svih akcija na uređenju, a planiraju uskoro nabaviti navalno vozilo za potrebe operativne jedinice, te vozilo za prijevoz osoba koje bi koristili vatrogasci i udruge u selu.  Vatrogasni dom je inače središte svih zbivanja i omiljeno okupljalište mještana, a  riječi blagoslova ovom prigodom uputio je župnik župe Sesvete p. Tomo Cibula.

-Grabarje je primjer zajedništva, truda i radišnosti i uvijek ćete imati potporu grada u svojim aktivnostima- naglasio je prilikom otvaranja ovih prostora kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Potporu je i nadalje najavila predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva Josipa Miličević, a predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović  pohvalio je rad DVD Grabarje koje djeluje od daleke 1942. godine i sada ima 220 članova što je gotovo polovina ovog vrijednog sela.

Po prvi puta javnosti su se predstavili članovi muške pjevačke skupine „Grabarčani“ pod vodstvom Nenada Trčke i Zdravka Matijevića, te su izveli nekoliko slavonskih pjesama.

DSC_0895 (Small)

DSC_0898 (Small)

0 Comment

Send a Comment