Gradonačelnik Kutjeva Budimir otvorio novouređene prostore u Vatrogasnom domu

Autor: Jelenko Topić

GRABARJE – Nakon osmomjesečnog dobrovoljnog rada brojnih mještana u  Grabarju su završeni radovi na uređenju novih prostora korisne površine 120 četvornih metara u sklopu Vatrogasnog doma, a otvorio ih je na prigodnoj svečanosti gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

-U domu izgrađenom prije 56 godina imali smo dvoranu za skupove i priredbe, te kuhinju, a ovim radovima uz potporu Požeško-slavonske županije, grada Kutjeva i brojnih sponzora uređena je na katu zgrade manja dvorana za sastanke, prostorije za rad udruga i mjesnog odbora, te sanitarni čvor tako da sada u domu imamo zaokružene sve potrebne sadržaje- ističe predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grabarje Branko Vido. To društvo je bilo nositelj svih akcija na uređenju, a planiraju uskoro nabaviti navalno vozilo za potrebe operativne jedinice, te vozilo za prijevoz osoba koje bi koristili vatrogasci i udruge u selu.  Vatrogasni dom je inače središte svih zbivanja i omiljeno okupljalište mještana, a  riječi blagoslova ovom prigodom uputio je župnik župe Sesvete p. Tomo Cibula.

-Grabarje je primjer zajedništva, truda i radišnosti i uvijek ćete imati potporu grada u svojim aktivnostima- naglasio je prilikom otvaranja ovih prostora kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. Potporu je i nadalje najavila predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva Josipa Miličević, a predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović  pohvalio je rad DVD Grabarje koje djeluje od daleke 1942. godine i sada ima 220 članova što je gotovo polovina ovog vrijednog sela.

Po prvi puta javnosti su se predstavili članovi muške pjevačke skupine „Grabarčani“ pod vodstvom Nenada Trčke i Zdravka Matijevića, te su izveli nekoliko slavonskih pjesama.

DSC_0895 (Small)

DSC_0898 (Small)

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot