Gradonačelnik Budimir strpljivo čekao i dočekao: Potpisao je ugovor o dodjeli 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog Dječjeg vrtića

Autor: DK

Iako je bio duboko uvjeren, strpljivo je čekao gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir poziv iz Zagreba kako bi potpisao ugovor dodjeli 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog Dječjeg vrtića. O tome smo pisali prvog dana ožujka kada smo dobili potvrdu i odgovor iz Agencije za plaćanje kako je obrada prvog dijela zahtjeva izvršena te da će s korisnikom uskoro biti potpisan Ugovor o financiranju.

Sa zašiljenom olovkom i nogom na gasu čekao je gradonačelnik punih 45 dana kako bi se zaputio prema Zagrebu i dobio Ugovor na potpis koji je danas u njegovim rukama. Uvjereni smo da nije bilo lako čekati poziv i upućene riječi….. dođite gospodine gradonačelniče, 7,5 milijuna vas čeka, s postupkom odabira izvođača radova možete početi te istovremeno i izgradnjom novog Dječjeg vrtića neophodno potrebnog zdanja na radost svih sadašnjih i budućih mališana koji će pohađati tu ustanovu, ali i njihovih roditelja.

Možda se moglo sve to i prije odraditi da je bilo kako je trebalo biti. Sve ono što nije bilo dobro ostaje gradonačelniku velika pouka. On sada ima težak i odgovoran zadatak, provesti postupak za izvođača radova i što prije krenuti s radovima.

U današnjem vremenu teško je pronaći “zdravu” građevinsku tvrtku koja ima dovoljan broj radnika i potrebnu operativu da odradi jedan zahtjevniji i u određenom vremenskom roku veći projekt. Ne treba sumnjati u sposobnosti gradonačelnika Budimira. Na do sada brojnim odrađenim projektima on se dokazao. Iz tog razloga treba biti duboko uvjerenje da će gradonačelnik Budimir provesti i ovaj, kao i još nekoliko u nizu u budućnosti jer ipak je pred njim blistava politička karijera. Njegova mladost i političko iskustvo jamac su uspjeha, ne samo na lokalnoj već i razini iznad.

Foto: Facebook J.B.

Komentiraj: