Gradonačelnik Budimir strpljivo čekao i dočekao: Potpisao je ugovor o dodjeli 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog Dječjeg vrtića

Iako je bio duboko uvjeren, strpljivo je čekao gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir poziv iz Zagreba kako bi potpisao ugovor dodjeli 7,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju novog Dječjeg vrtića. O tome smo pisali prvog dana ožujka kada smo dobili potvrdu i odgovor iz Agencije za plaćanje kako je obrada prvog dijela zahtjeva izvršena te da će s korisnikom uskoro biti potpisan Ugovor o financiranju.

Sa zašiljenom olovkom i nogom na gasu čekao je gradonačelnik punih 45 dana kako bi se zaputio prema Zagrebu i dobio Ugovor na potpis koji je danas u njegovim rukama. Uvjereni smo da nije bilo lako čekati poziv i upućene riječi….. dođite gospodine gradonačelniče, 7,5 milijuna vas čeka, s postupkom odabira izvođača radova možete početi te istovremeno i izgradnjom novog Dječjeg vrtića neophodno potrebnog zdanja na radost svih sadašnjih i budućih mališana koji će pohađati tu ustanovu, ali i njihovih roditelja.

Možda se moglo sve to i prije odraditi da je bilo kako je trebalo biti. Sve ono što nije bilo dobro ostaje gradonačelniku velika pouka. On sada ima težak i odgovoran zadatak, provesti postupak za izvođača radova i što prije krenuti s radovima.

U današnjem vremenu teško je pronaći “zdravu” građevinsku tvrtku koja ima dovoljan broj radnika i potrebnu operativu da odradi jedan zahtjevniji i u određenom vremenskom roku veći projekt. Ne treba sumnjati u sposobnosti gradonačelnika Budimira. Na do sada brojnim odrađenim projektima on se dokazao. Iz tog razloga treba biti duboko uvjerenje da će gradonačelnik Budimir provesti i ovaj, kao i još nekoliko u nizu u budućnosti jer ipak je pred njim blistava politička karijera. Njegova mladost i političko iskustvo jamac su uspjeha, ne samo na lokalnoj već i razini iznad.

Foto: Facebook J.B.

0 Comment