Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić hicem iz puške otvorila natjecanje lovaca (foto)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/BZENICA –Više od stotinu lovaca iz 18 lovačkih društava s područja Požeško-slavonske županije sudjelovalo je na streljačkom natjecanju u disciplinama trap i parkur na leteće mete održanom na olimpijskom strelištu kod sela Bzenica nedaleko Pleternice. Nakon pozdravne riječi predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravka Vujnovića koji je najavio skoru modernizaciju i proširenje strelišta uz ulaganje oko 300 tisuća kuna za natjecanja u streljaštvu iz lovačkog karabina,  hicem iz lovačke puške ka letećoj meti natjecanje je otvorila  gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić. Na ovom strelištu sredinom rujna održat će se državno prvenstvo lovaca u obje discipline.

-Lovstvo nije samo ljubav prema oružju i odstrelu već briga o prirodi jer ste vi čuvari prirode, a lov može donijeti gospodarski napredak ovom kraju kroz lovni turizam- kazao je ovom prigodom požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

 Nakon cjelodnevnog natjecanja u pojedinačnom poretku najbolji rezultat je ostvario Tomislav Rohaček(LD „Strijela“ Bektež) sa 25 bodova, drugi je Josip Savi(„Fazan“ Pakrac) s 23 boda, treći Goran Blažević(„Sv. Hubert“ Požega) sa 23 boda, a slijede Matej Minarik(„Vidra“ Čaglin) 22 boda, te Ivan Grbić(„Vranovac“ Vetovo) i Drago Tutić(„Sv. Hubert“ Požega) sa po 21 bod.

 Ekipni prvci i ove su godine  strijelci „Svetog Huberta“ iz Požege s 91 postignutim bodom predvođeni doajenom hrvatskog lovačkog streljaštva Augustinom Markanovićem, drugi su strijelci čaglinske „Vidre“sa 89 bodova, a treće mjesto pripalo je Pakračanima članovima LD „Fazan“ sa 86 bodova.

Oni su primili pehare, kao i šest najboljih pojedinaca  koji će činiti ekipu ove županije na državnom natjecanju.

Prvenstvo je prošlo u izvrsnoj organizaciji Lovačkog saveza županije, koji je već dvije godine proglašen najboljim organizatorom u našoj zemlji, a ključni ljudi za provođenje natjecanja i suđenje bili su Branko Bertelović,  Dario Gotštasjn, Alen Gadžić, Radovan Rotar i Ante Vitalija kojima je dana pohvala za njihov rad.

no images were found

Više iz kategorije