Gradonačelnica Jozić jadikuje nad vatrogascima: Izvršava li osnovne obveze prema njima kako bi mogli raditi i imati ispravnu opremu???

Autor: DK

PLETERNICA – Da financijsko poslovanje grad Pleternica krije kao “zmija noge”, kojemu je na čelu gradonačenica Atonija Jozić to je nesporna činjenica zbog čega je Povjerenica za informiranje već nekoliko puta pisala upozorenje i ukazivala na takve i slične propuste i naložila da sve mora biti transparentno i vidljivo na web stranicama grada Pleterenice.

Unatoč pisanom ili bolje reći pisanim, upozorenjima jedne državne institucije, grad Pleternica se oglušuje, u konkretnom slučaju, još od 5.travnja 2016. godine kada je Povjerenica za informiranja dr.sc. Anamarija Musa poslala upozorenje i decidirano naložila da se isprave propusti. Po nalogu Povjerenice grad Pleternica nije postupio do dana današnjeg, a bliži se godinu dana. Zbog čega? Može se samo pretpostaviti, a moglo bi se i reći jer “ne bi bilo poželjno” da se baš sve vidi. Vidjet će se kad tad! Svi oni koji su imalo informatički pismeni mogu vidjeti da se na web stranici grada Pleternice ne nalazi gotovo ništa kao kod drugih jedinica lokalnih samouprava, gradova i općina, nema Službenih novina, zaključaka u kojima bi se vidjelo kome se odobravaju financijska sredstva, dokumenata iz kojih bi bilo vidljivo kakva je financijska slika proračuna i sl. Sve se to gotovo kod svih gradova i općina može vidjeti i pronaći, ali na pleterničkoj web stranici grada ne.

 

Budući da su nam se upravo brojni pleternički vatrogasci obraćali i ukazivali nam kako ne dobivaju ona minimalna financijska sredstva da mogu funkcionirati, imati ispravnu opremu, registrirati vozila i sl., tražili smo od grada Pleternice da se u to uvjerimo. Tražili smo jer bi sve to trebalo biti transparentno i javno dostupno. Odgovor na sve to grad Pleternica ne daje za što je također grad Pleternica dobio opomenu državne institucije, Povjerenice za informiranje, i to još 2.lipnja 2016. godine. Od odgovora još uvijek ništa, pretpostavljamo iz razloga jer činjenice ne bi išle u prilog.

 

Trpe i ništa javno ne progovaraju pleternički vatrogasci jer se boje, ali uvjereni smo da baš i ne nasjedaju na slatke riječi gradonačelnice Jozić koja je vješta u takvim situacijama, napadati nekog drugog prebacivati odgovornost i sa sebe skidati pozornost.

Ovo o čemu pišemo da se gradonačelnica Jozić oglušuje na opomene državnih institucija to i dokazujemo sa još jednim dokumentom Povjerenice za informiranje, a sličnih opomena imamo još u arhivi pa će biti red da se zbog toga i u vrhu HDZ-a zatraži odgovornost zbog svega. Uvjereni smo da će po starom dobrom običaju gradonačelnica Jozić na neki način zatražiti zaštitu zbog svega ovog što smo napisali što mi spremno dočekujemo sa brojnim drugim primjerima – dobro dokumentiranim.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: