Gradonačelnica Jozić bila vinska kuma

PLETERNICA – I ovaj grad jen imao svoje Martinje i moglo ga je pratiti slušateljstvo širom naše države, ali i dijaspora. Martinje Vina Markota izravno je uživo u svom programu prenosio Hrvatski radio Zagreb prvi program u sklopu redovne emisije narodne glazbe i običaja „A sada mi“ koju dugi niz godina uređuje i vodi Željko Kovačić, a producent jer Branko Meglajec.

Ceremonijal krštenja mošta vodio je vinski kardinal Vlado Bauer, a vinska kuma bila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je primila kumovnicu kao znak zahvale. Direktor Vina Markota Marko Markota i njeghov otac Marinko upoznali su brojno slušateljstvo radija sa svojim obiteljskim poslom i planovima, a u emisiji je o razvoju Pleternice govorila gradonačelnica Jozić, zatim o radu novoosnovne Turističke zajednice v. d. direktorica Marija Šarić, o festivalu „Cjetići glazbe“ njegov poktretač Marko Baričević itd.

Glazbeni izvođači u programu bili su „Garavuše“, „Bisernica“ i „Zlatna dolina“ tako da su slušatelji kroz dvosatni program upoznati sa pletrerničkim krajem i martinjskim običajima, a mogli su čuti i dvadesetajk odabranih tamburaških pjesama. Sve to snimala je i ekipa Poljoprivredne televizije koja će to emitirati u ponedjeljak 17. studenog u TV Supertonu od 20.35 sati( na Maxtv kanal 504 ili putem interneta), a repriza je planirana za 22. studenog od 21 sat.

0 Comment

Send a Comment