Gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić posjetili dežurne službe na području grada Pleternice /FOTO/

Autor: D.K.

Dežurne službe na području grada Pleternice, Policijsku postaju, TIM 2 Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije i Javnu vatrogasnu postrojbu Požeško-slavonske županije i one koji će provesti radeći u Silvestarskoj noći posjetila je gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić te im izrazila čestitke i poželjela svima svako dobro u 2020. godini.

Nakon posjete Policijskoj postaji uslijedila je posjeta TIM-u 2 Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Uz dežurne medicinske tehničare gradonačelnicu i njenog zamjenika dočekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić koji je istakao kako je TIM-2 koji djeluje u Pleternici imao u 2019. godini 952 intervencije te da taj TIM pokriva područje gradova Pleternice i Kutjeva i općine Čaglin.

Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

Ravnatelj Barišić je naglasio kako su uspostavom TIM-a 2 u Pleternici rasterećena u jednom dijelu ekipe koje su stacionirane u Požegi. U 2019. godini manje je bilo za 50-ak intervencija u odnosu na 2018. godinu na koje su bili upućivane ekipe TIM-a 2 iz Pleternice koji je opremljen najsuvremenijom opremom i vozilom tako da može odgovoriti na sve potrebe uz pomoć ako je potrebna TIM-a 1 koji je stacioniran u Požegi.

-Po dojavi na intervenciju ekipa izlazi unutar jedne minute. Intervencije su efikasne ako gledamo i na reanimacije koje se pružaju na terenu. Unutar cijelog našeg Zavoda za hitnu medicinu koji pokriva županiju imali smo 79 reanimacija. Bilo ih je 15 uspješno, a to je 18,7 posto što je daleko izna prosjeka na razini Republike Hrvatske – naglasio je ravnatelj Barišić dodajući kako je znanje medicinskog osoblja na vrhunskoj razini te da se u ovoj godino krenulo na trogodišnji ciklus relenciciranja.  

Sve pohvale na njihovom radu izrekla je gradonačelnica Jozić izražavajući veliko zadovoljstvo zbog TIM-a 2 koji je u Pleternici.

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

-Obzirom da sam dosta u razgovorima sa svojim sugrađanima i jako puno razgovaram o onome što našem gradu treba prenosim riječi pohvala za intervencije koje su bile i na koje je ekipa išla. Pohvale su i od onih s drugih područja gdje TIM 2 iz Pleternice ide na intervencije. Često prolazimo kroz grad i nismo svjesni što sve imamo. Imamo gotovo sve potrebne službe pod policije, vatrogasaca i vas ovdje kao medicinskog osoblja Zavoda za bitnu medicinu – rekla je gradonačelnica Jozić.

U Silvestarskoj noći upriličen je i susret s dežurnim vatrogascima koji su gradonačelnicu Jozić i njenog zamjenika Katića vatrogasci upoznali  s aktualnim djelatnostima.

Foto: D. Krstanović [FAG id=270505]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek