Gradnja vodovodne i kanalizicijske mreže u Tekiću dobro odmiče /FOTO/

Autor: D.K.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Tekić, na području općine Jakšić vrijedni oko 3,7 milijuna kuna dobro napreduju. Kako je poznato investitor je Tekija iz Požege, partner općina Jakšić, a projekt se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Završetkom sustava vodoopskrbe i odvodnje ovog naselja osjetno će se poboljšanju kvaliteta življenja za šezdesetak kućanstava i oko 25 stanovnika, ali i zaštiti okoline.

Ovo gradilište proteklih dana je obišao načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević kako bi se upoznao sa dinamikom izvedenih poslova, a izrazio je zadovoljstvo učinjenim tim prije što je to još jedan u nizu projekata jakšićke općine  financiranih iz europskih fondova.

-Tekić je osmo naselje u našoj općini koje će dobiti pitku vodu i kanalizaciju u svoja domaćinstva, a preostaje da se u dogledno vrijeme riješe naselja Cerovac i Granje za koje imamo građevinsku dozvolu – ističe načelnik Kovačević.

Kanalizacija i vodovod su ključni za kvalitetne uvjete življenja u današnjem suvremenom dobu. Navedena kanalizacijska mreža duga je oko 2.800 metara, a ovdje se ugrađuje kombinirani gravitacijsko-tlačni sustav, te se spaja na ranije izgrađeni pročistač otpadnih voda u susjednom naselju Bertelovci.

Foto: D. Krstanović [FAG id=272650]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88