GRADNJA POD PAPUKOM: Središte Biškupaca dobiva prostore za priredbe i rad udruga

Autor: Jelenko Topić

Na mjestu nekadašnje zgrade područne škole u središtu Biškupaca  sada je gradilište jer se koristi lijepo vrijeme za obavljanje intenzivnih građevinskih radova. Objekt stare škole je srušen, a zemljište je Požeško-slavonska županija prije nekoliko godina dala u vlasništvo općini Velika.

Na otvorenom prostoru predviđeno je uređenje parka sa brojnim sadržajima gdje će se moći organizirati različita događanja i okupljanja. Među njima će zasigurno biti i gastronomska priredba Kukuruzijada i roštiljada, koju je protekle godine pokrenulo Dobrovoljno vatrogasno društvo na čelu s predsjednikom Mihaelom Ivanovićem, zatim Vincelovo koje priređuju vatrogasci sa Udrugom vinogradara i vinara Miroslav Kraljević, a planiraju još nekoliko manifestacija na otvorenom jer će tu biti dosta natkrivenog prostora što znači da će se moći okupljati i za kišnog vremena.

-Objekt će imati prostore za okupljanje, održavanje priredbi i slično- kaže nam načelnik veličke općine Vlado Boban, a koristiti će ga biškupačke udruge ponajprije Kulturno-umjetničko društvo Šijaci.

Prvu fazu radova u vrijednosti od 450 tisuća kuna zajednički financiraju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te općina Velika.

Predviđeno je da se kasnije na toj lokaciji uredi dječje igralište sa niz sadržaja za najmlađe.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: