Gradit će se jedanaest pružnih prijelaza radi bolji sigurnosti na cestama i prugama

Autor: Jelenko Topić

Uskoro bi tvrtka Hrvatske željeznice Infrastruktura značajnim ulaganjima trebala osjetno povećati sigurnost prometa na svojim prugama, ali i na cestama čiji kolnici prelaze  preko tračnica.

Kroz redoviti plan održavanja pružnih građevina ulaganja HŽ Infrastrukture odnose se na Projekt osiguranja i modernizacije 95 željezničko – cestovnih prijelaza koji se financira sredstvima EU-a te državnog proračuna. Na području cijele Požeško-slavonske županije uskoro će se obnoviti 22 željezničko-cestovna prijelaza što će stajati više od 40 milijuna kuna.

Kada je riječ je o prijelazima na području Požeške kotline slijedi modernizacija njih jedanaest i to onih kod Latinovca, Velikog Bilča, Ciglenika, Zarilca, Bučje, Novoselaca, zatim na osmom kilometru pruge  Pleternica – Velika, kod Trenkova, kod Vojne ceste u Požegi, te kod Mihaljevaca i Trnovca.

Svi prijelazi smješteni se na prugama Pleternica – Požega – Velika, te Pleternica – Čaglin – Našice. Kako smo saznali traje priprema potrebne dokumentacije za javnu nabavu, kako za navedene radove, tako i za nadzor nad njima.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek