Građani zabrinuti, ali i ljuti: „Ovdje se vozi kao na trkama, molimo Boga da netko ne nastrada“

Autor: D.K.

Požeško je Sajmište jedan od kvartova u kojem je, kažu nam građani toga dijela grada, ugodno živjeti. Do centra grada 20-ak je minuta lagane šetnje, u kvartu je šetnica uz Veličanku gdje svakodnevno ima puno šetača. No, idilu Sajmištu kvare nesavjesni vozači koji „glavnom“ ulicom toga kvarta, Kralja Krešimira, voze kao „luđaci“.

-Kad se zalete dolje od vrtića, imate osjećaj da će do kraja ulice poletjeti – kaže nam zabrinuta majka čija djeca svakodnevno Krešimirovom idu u školu.

-Bilo je već nekoliko slučajeva kada su djeca doslovno bježala u stranu s nogostupa jer je na njih zamalo naletio mladić koji je „luđački“ vozio kroz ulicu. Dolje na raskrižju kod crkve lani je žena autom udarila u dijete koje se vozilo biciklom i još ga je dobro izvikala i poslala kući – dodaje.
Kaže da su nekad su u ulici bili ležeći policajci, a onda su maknuti jer su postavljeni ljudima pod prozore pa su im vibrirale kuće kad bi kamioni s prikolicama prelazili preko njih.

-Neka stave kamere. Neka policija provede jedan dan u toj ulici pa će vidjeti kako se vozi. Nogostup je samo s jedne strane ulice. Zamislite kako je djeci koja trebaju prijeći kolnik da bi došla do nogostupa. Tu je i dječji vrtić. Neka se nešto pothitno poduzme jer strahujemo za svoju djecu, ali i sve ostale koji ovdje žive – poručuje naša sugovornica te dodaje kako se posebno divlja noću vikendom zbog čega imaju osjećaj da žive uz autodrom.

Foto: D.K.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek