Građani kušali pobjedničke delicije uz svirku mladih tamburaša De Gotho /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Uživajte u tradicionalnom jelu, kulenu, upriličeno je i za građane Požege alo i sve putnike namjernike koji su se našli u požeškoj pješačkoj zoni. Tradicija je da se građanima nakon ocjenjivanja suhomesnate delicije, u sklopu najstarije Kulenijade u Hrvatskoj, ponudi nešto u čemu se ne može uvijek uživati, od kulena, vina, domaćih sireva….

U sklopu Kulenijade održan je i Sajam antikviteta koji je privukao brojne izlagače ali i kupce starina koje su se našle u ponudi.

Sagrađene je na zanimljivoj manifestaciji pozdravio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji izrazio ponos na požešku Kulenijadu koja je najstarija, ali i po broju uzoraka i njihovoj kvaliteti najbolja u Hrvatskoj.

-U Slavoniji se proizvodi najbolji kulen na svijetu, a moramo uložiti zajedničke napore kako bi taj kulen promovirali i stavili ga na pravi način na tržište. Ono što je najvažnije, mi prvi moramo početi cijeniti svoje, moramo cijeniti ono što su vrijedne ruke Slavonki i Slavonaca proizvele na ovoj plodnoj zemlji kako bi se od toga moglo uistinu dobro živjeti – rekao je gradonačelnik Puljašić.

U glazbenom dijelu programa nastuili mladi tamburaši De Gotho predvođeni Mihaelom Ribičićem.

Foto: Marko Krstanović [FGAL id=258367]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: