Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
PRODAJA NA ŠTANDOVIMA BEZ ZASTOJA

Grad Požega će zbog rušenja sadašnje sufinancirati izgradnju tržnice u Cvjetnoj ulici

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Grad Požega će zbog rušenja sadašnje sufinancirati izgradnju tržnice u Cvjetnoj ulici Požega.eu | Grad Požega će zbog rušenja sadašnje sufinancirati izgradnju tržnice u Cvjetnoj ulici

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Arhiva, pozega.eu

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Zbog radova u sklopu projekta Revitalizacija povijesne jezgre Grada Požege, u okviru kojih je planirano i rušenje postojeće gradske tržnice, Komunalac Požega će, na prijedlog Grada Požege, na svom zemljištu smještenom uz Cvjetnu i Priorljavsku ulicu u Požegi ukupne površine 10,7 tisuća četvornih metara , izgraditi gradsku tržnicu kako bi osigurao kontinuitet rada tržnice za vrijeme planiranih radova.
Vlasnik zemljišta je gradska tvrtka Komunalac Požega koja će provesti sve aktivnosti vezane za realizaciju projekta.Planirana tržnica je vanjskog karaktera i trebala bi osigurati potrebne površine, objekte i infrastrukturu s ciljem potpune funkcionalnosti kao što su kolne površine s ulazom iz Cvjetne ulice, pješačke površine s dva ulaza iz Priorljavske ulice i jednim iz Cvjetne ulice koje su opremljene urbanom opremom (klupama, žardinjerama, koševima za otpad, držačima bicikla, rasvjetnim tijelima), parkiralište za osobna vozila zakupaca i korisnika tržnice, površinu za smještaj klupa s nadstrešnicama i štandova za prodaju proizvoda s opremom, površinu za ugostiteljstvo s montažnim ugostiteljskim objektom, te terasom natkrivenom nadstrešnicama s mogućnošću otvaranja i zatvaranja krovne površine i opremom za ugostiteljstvo.
Pored toga riješit će se površina gospodarskog dvorišta za djelatnike tržnice s montažnim objektima tj. uredskim prostorom za djelatnike tržnice, sanitarnim prostorom za korisnike i djelatnike tržnice uključujući i osobe s invaliditetom, zatim skladišni prostor za alata i opreme (alati i sredstva za čišćenje, potrošna roba, vage i sl.), te spremnicima i kontejnerima za odlaganje otpada (miješanog komunalnog, biorazgradivog i reciklabilnog).Nadalje osigurat će se sva potrebnu infrastrukturu za punu funkcionalnost kao što su elektroinstalacije, instalacije vode i odvodnje, telekomunikacijske instalacije, videonadzor, kao i zelene površine.
Za izgradnju i opremanje tržnice izrađena je projektna dokumentacija koja je obradila sve navedene sadržaje na parceli s skladu sa postojećom zakonskom regulativi i posebnim uvjetima građenja javnopravnih tijela. Projektna dokumentacija ponudila je rješenje tržnice za jednostavno korištenje i održavanje, koje uvažava načela zaštite okoliša i energetske učinkovitosti te koje omogućuje brzu i kvalitetnu izgradnju zbog planiranih montažnih objekata. Projekt izgradnje iopremanja tržnice u Cvjetnoj ulici trenutno je u fazi ishođenja građevinske dozvole. Procijenjena vrijednost radova je 436,687 tisuća eura bez PDV-a.
Imajući u vidu da je izgradnja tržnice u Cvjetnoj ulici od javnog interesa i nužna za osiguranje kontinuiteta rada u korist svih građana, Grad Požega će sufinancirati navedene radove, a odgovarajuću odluku o tomu donijelo je Gradsko vijeće.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Komentari (1)
Ivica
8.6.2024.
Bilo bi dobro da tamo i ostane

+ (0) | - (0)

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.