Grad Pleternica i u 2015. godini prednjači u trošenju proračunskog novca na reprezentaciju

Autor: DK

POŽEGA / PLETERNICA / KUTJEVO – Uspoređujući gradove u Požeštini po trošenju proračunskog novca na reprezentaciju Pleternica na čelu sa gradonačelnicom Antonijom Jozić i u 2015. godini u tome daleko prednjači.

Prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva financija grad Pleternica je na reprezentaciju potrošila gotovo 143 tisuće kuna dok je Požega za taj trošak izdvojila 128, a Kutjevo samo 54 tisuće kuna. Slični su pokazatelji bili i za 2014. godinu u kojoj je Pleternica potrošila 140 tisuća kuna, Požega 128, a Kutjevo 48 tisuća kuna.

O svemu tome smo već pisali u travnju ove godine, reprezentacija, kada smo se i zapitali koliko će se potrošiti u 2015. godini iz čega proizlazi da su Pleternica kao i Kutjevo povećali trošenje na reprezentaciju dok je grad Požega ostao na istom iznosu toga troška.

Ako gledamo trošak na reprezentaciju u odnosu na broj stanovnika Pleternica je u 2015. godini potrošila 12,63, Kutjevo 8,76, a Požega samo 4,89 kuna po stanovniku.

Što se tiče općina u Požeštini gotovo sve su ispod 50 tisuća kuna po trošku u 2015. godini na reprezentaciju.

Usporedbe radi interesantan je podatak da Požeško-slavonska županija na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem ima trošak na reprezentaciju ispod 100 tisuća kuna, točnije 94.527 kuna što je možda i pomalo čudno jer Pleternica kao grad potroši više gotovo 49 tisuća kuna.

Sigurno će se naći brojni razlozi opravdanja zbog tolikog trošenja na reprezentaciju, ali ovi pokazatelji baš nisu sjajni iako se oni uporno žele jako dobro sakriti od očiju javnosti. Interesantni su i drugi troškovi koji građane bodu u oči na što su naposlijetku i najosjetljiviji, a o kojima će se također pisati, te o svemu javnost upoznati. Građani imaju pravo znati i „svijetle i tamne stvari“, a ne samo hvalisanja i osobna uzdizanja.

Da bi se stvorila slika o nekome kome građanin daje svoj glas ipak treba imati sve relevantne činjenice kako bi o svemu donio sud i nekome poklonio svoje povjerenje kada dođe na biračko mjesto bilo da se radi o parlamentarnim ili lokalnim izborima. Iz tog razloga ćemo se kao mali lokalni medij, kojeg „neki“ baš i ne uvažavaju i gledaju sa omalovažavanjem pokušavajući ga obezvrijediti u čemu baš ne uspijevaju, pobrinuti da sve izađe na vidjelo. Otvorit ćemo mnoge teme o kojima nitko ne želi pisati, ali i koje neki odabrani bezuspješno pokušavaju gurnuti pod tepih.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: