Grad Kutjevo u razdoblju 2011.-2014. najviše povukao EU sredstava za kapitalne investicije po stanovniku

Autor: D.K.

KUTJEVO / PLETERNICA / POŽEGA – Uspoređujući tri grada u Požeštini, Kutjevo, Pleternicu i Požegu, prema pokazateljima Instituta za javne financije, u razdoblju 2011. – 2014. godine po stanovniku je najviše povukao sredstava EU-a za kapitalne pomoći grad Kutjevo, 691,80 kuna, iz čega proizlazi ukupna pomoć u tom razdoblju 4,32 milijuna kuna. Grad Pleternica je prema istoj usporedbi povukao 450,08 kuna po stanovniku što je u ukupnom iznosu 5,1 milijun kuna dok je Požega privukla sredstva samo za tekuće investicije 355 tisuća kuna i to samo u 2014. godini.

Značajne su to pomoći posebno za manje sredine poput grada Kutjeva koje mogu u velikoj mjeri takvim sredstvima ojačati gospodarstvo i zaustaviti, “bijelu kugu”, iseljavanje stanovništva koje je sve izražajnije.

Treba što intenzivnije raditi na povlačenju sredstava za kapitalne investicije iz EU fondova jer prema svemu sudeći za to prostora ima samo treba dobro pratiti mogućnosti koje se nude.

Ostaje nam za vidjeti pokazatelje za 2015. godinu što će biti interesantna brojka koja će biti poticaj da se na tom polju privlačenja sredstava što više radi.

Više iz kategorije