Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Grad Kutjevo objavio apel građanima koji koriste nerazvrstane ceste

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: kutjevački.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Grad Kutjevo objavio apel građanima koji koriste nerazvrstane ceste Požega.eu | Grad Kutjevo objavio apel građanima koji koriste nerazvrstane ceste

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: kutjevački.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na temelju dosadašnjih uvida i negativnih iskustava, Grad Kutjevo objavljuje apel građanima koji koriste nerazvrstane ceste kako bi ih upozorio da vode brigu o tome da ih ne uništavaju. Ovo se osobito odnosi na dane kad su nepogodne vremenske prilike. Najčešća oštećenja uzrokovana su korištenjem traktora i sličnih prijevoznih sredstava, osobito kada je zemlja vlažna, pri čemu se stvaraju rupe, a blato se iznosi na cestu. Svatko od građana dužan je voditi brigu o privatnim i javnim površinama.


Grad Kutjevo prošle je godine za uređenje nerazvrstanih cesta uložio više od 130 tisuća eura, što je izrazito velik iznos. Ova sredstva utrošena na uređivanje mogla bi se preusmjeriti u druge svrhe kad bi svi koji koriste nerazvrstane ceste bili obzirniji i pažljiviji. Stoga Grad ovim putem moli sve obrtnike, vlasnike poljoprivrednih gospodarstava, vlasnike čestica koji koriste nerazvrstane ceste i sve druge da izbjegavaju njihovo korištenje tijekom kišnih razdoblja, a neovisno o vremenu da rade promišljeno i obzirno.


Preporuka je da se tijekom obrade zemljišta strojevi okreću na vlastitoj njivi, a nerazvrstanu cestu treba ostaviti čistu od ostataka koji se izvlače na cestu. U protivnom će Grad  biti primoran slati opomene ili kazne za nepropisno korištenje. Gradska uprava ujedno zahvaljuje na razumijevanju svima koji o tome vode brigu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo