Grad Kutjevo nije obustavio isplatu naknade roditeljima za novorođenu djecu

Josip Budimir u uredu za radnim stolom (Small)POŽEGA – Na upite pojedinih građana Kutjeva vezane za isplatu naknade za novorođeno dijete zatražili smo odgovor od gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira koji nam je pojasnio način i proceduru isplate. Jasno naglašava i demantira pojedine izjave da su isplate naknada obustavljene.

-Naknada roditeljima za novorođeno dijete je uvijek 1.000 kuna po djetetu i to se neće mijenjati. U proračunu za ovu godinu, koji je usvojen 12.svibnja planirana su sredstva za isplatu naknada i to preko 40 tisuća kuna. Ako bude potrebno i podneseno više od planiranih zahtjeva, bolje rečeno ako bude bilo više novorođene djece neće biti nikakav problem u isplati naknada. Za takvu će se potrebu uvijek pronaći način kako bi se osigurala financijska sredstava za isplatu -rekao nam je gradonačelnik Budimir.

U razgovoru smo doznali da je od prethodne vlasti, u mandatu Ivice Nikolića i razdoblja dok je Gradom upravljala povjerenice Vlade RH, do 10.travnja 2014. godine ostalo ne isplaćeno 12 naknada na temelju podnesenih zahtjeva. Do sada je izvršena isplata ne temelju 10 zahtjeva a preostale dvije isplate biti će izvršene u narednim danima.

-Od dana preuzimanja dužnosti gradonačelnika do danas zaprimljeno je 11 novih zahtjeva. Isplate ovise o prilivu sredstava ali svakako će isplate naknada za novorođenu djecu biti prioritet unatoč svim drugim dospjelim prethodnim obvezama

Pojedini roditelji imaju očekivanja da se isplate vrše odmah po primitku zahtjeva što to trenutno nije moguće posebice iz razloga jer novi gradonačelnik pokušava konsolidirati situaciju i sagledati sve potrebe i one prioritete kako ne bi došlo do problematike i izazvati neku veću posljedicu za proračun. U svakom slučaju gradonačelnik Budimir je ostavio dojam uvjerljivosti te se nadamo da će u tome ustrajati te po prioritetu  izvršiti isplatu što je velika potreba mnogim roditeljima u ovim kriznim vremenima.

-Briga o mojim “malim” sugrađanima koji jamče budućnost našega kraja, svih mjesta koji su na području Grada Kutjeva, njihovim roditeljima i obiteljima, sigurno nikada s moje strane neće prestati. Dapače na tome mogu samo još intenzivnije raditi i u tom se pravcu za sve njih svesrdno zalagati – na kraju nam je rekao gradonačelnik Josip Budimir.

0 Comment

Send a Comment