U Grabarju se održava izbor najuzornije seoske žene: “One obitelj drže na okupu i unose toplinu u domove” (FOTO)

Autor: D.K.

GRABARJE – U tijeku je 17. izbor za najuzorniju seosku ženu. Domaćin je ove godine Požeško-slavonska županija, odnosno Grabarje iz kojeg je prošlogodišnja pobjednica Marija Ribičić.

Za titulu najuzornije hrvatske žene natječe se 15 kandidatkinja iz svih dijelova Hrvatske, a kako je istaknula Dragica Vučković, predsjednica Udruge Uzorna hrvatska žena, ovo je izbor na kojem se ne ocjenjuje ljepota, već puno više od toga.

– Ove su žene čuvarice našeg identiteta, svaka je od njih podarila tri, četiri, pet ili više novih života. One se ne stide svojoj djeci dati hrvatska imena po kojima ćemo ih jednoga dana pronaći negdje u svijetu. Jer, mnogi su do sada obećavali i kleli se u ruralni razvoj, ali nisu učinili ništa. Hvala vam što s ponosom sudjelujete u ovom izboru i što ste odlučile biti seoske žene – poručila je Vučković.

Tijekom dana svaka se od kandidatkinja predstavila na štandu uređenom u skladu s tradicijom kraja iz kojeg dolaze te jelima kakva se i danas pripremaju u njihovim obiteljima.

–  Titula najuzornije hrvatske žene zasigurno služi na čast jer seoske žene obitelj drže na okupu i unose toplinu, ali i red u domove. Sretan sam što se današnje događanje održava u našoj sredini jer je to potvrda da nam je važno i da cijenimo sve ono što su nam naši stari ostavili u nasljeđe. Tradicija i običaji su ono što trebamo njegovati i dužnost svih nas je sačuvati ih od zaborava – rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Brojne je posjetitelje pozdravio i saborski zastupnik Davor Vlaović te požeško-slavonski župan, ujedno i ćlan žirija, Alojz Tomašević.

Izbor najuzornije seoske žene održava se u organizaciji Udruge “Uzorne hrvatske seoske žene” povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava 15. listopada.

Požeško-slavonsku županiju ove godine predstavlja Marina Lukić iz Drage.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot