Grabarčanin Ivica Ribičić kandidat za Agrooskar

Autor: Jelenko Topić

Ivica RibičićGRABARJE – Ministarstvo poljoprivrede RH  i Večernji list nastavljaju organizaciju Projekta „Zlata vrijedan“ – izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za 2015. godinu, uz podršku HRT-a, svih hrvatskih županija, te Grada Zagreba. Kako je poznato lanjske godine je na tom izboru, popularno nazvanom Agrooskar,  sudjelovao Ivica Malnar iz Bekteža, kao predstavnik Požeško-slavonske županije, a ove je nominiran Ivica Ribičić iz Grabarja.

On je otac tri sina, živi sa suprugom Marijom i još tri generacije obitelji Ribičić, kojih je sada osmero u kući, bavi se intenzivno poljoprivredom na 50 ha zemljišta. Ribičići na svom imanju uzgajaju 45 grla goveda, 50 svinja i tri konja na koja su posebno ponosni. Supruga Marija proglašena je najuzornijom ženom Požeško-slavonske županije pa će ove jeseni sudjelovati na državnom izboru. Oboje su aktivni članovi Kulturno umjetničkog društva “Poljadija”, gdje je Ivica i na čelnoj funkciji ,a unatoč brojnim obvezama na svom imanju, Ribičići puno pažnje posvećuju tradiciji i običajima. Ivica i sinovi dosta vremena posvećuju konjima, te često sudjeluju na pokladnim jahanjima i sličnim priredbama širom Slavonije.

Izbor najboljeg OPG-a odvijat će se tijekom svibnja, lipnja i srpnja. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 11. rujna 2015. na Obiteljskom gospodarstvu Skelin u Drinovcima.

Cilj ovog Projekta je istaknuti najbolje obiteljske proizvođače iz cijele Hrvatske, ispričati pozitivne priče o najuspješnijima, te pokazati koliko je poljoprivreda značajna za razvoj naše zemlje.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: