„Grabarčani“ nižu nastupe, slijedi kupovina odora i obuće

Autor: Jelenko Topić

GRABARJE – Muška pjevačka skupina „Grabarčani“ iz Grabarja, koju čini osam pjevača, a osnovana je prošle godine, održala svoju prvu izvještajnu godišnju skupštinu kojoj su nazočili predstavnici srodnih udruga, kao i ostalih udruga iz ovoga sela, te predstavnici Požeško-slavonske županije i grada Kutjeva.

Predsjednik „Grabarčana“ Nenad Trčka

-Njegujemo izvorne slavonske napjeve, imali smo dosta nastupa prije osnivanja udruge tj. 2014. i 2015. godine, proveden je postupak registracije udruge i otvoren žiro račun, imamo redovne probe pod vodstvom Zdravka Matijevića, a dio nastupa nismo mogli prihvatiti zbog radnih obaveza – istakao je u izvješću o radu predsjednik „Grabarčana“ Nenad Trčka. Rad skupa pozdravili su i gosti.

Zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha

-Čestitam na hrabrosti, odvažnosti i dobrom radu – istakao je zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, a izaslanik kutjevačkog gradonačelnika Antun Štimac najavio je potporu grada radu ove udruge, jedine takve u široj okolici.

Ivica Ciganović iz Alilovaca, sakupljač narodnih običaja

Sakupljač narodnih običaja Ivica Ciganović iz Alilovaca pohvalio je trud Grabarčana na očuvanju kulturne baštine šokačkog poljadijskog kraja, Branka Leist predsjednica KUD „Svilenka“ iz Buka ističe dobru suradnju sa „Grabarčanima“, a Branko Vido, predsjednik DVD Grabarje ponudio je nadalje ovdašnji dom za probe i druge aktivnosti MPS „Grabarčani“.

Tajnik udruge Kruno Petrović

Tajnik udruge Kruno Petrović je predložio program rada kojim se pored nastupa u ovom kraju i šire predviđa kupovina odora i obuće, te povećanje broja pjevača i proširenje repertoara što bi sve stajalo 21 tisuću kuna, a očekuju potporu grada, županije i sponzora.

Muška pjevačka skupina „Grabarčani“ izvela je nekoliko pjesama, a nakon skupa svirale u i pjevale članice ženskog tamburaškog sastava „Bećaruše“, također iz Grabarja.

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: