Gotovo 60 mil. kn novih ulaganja u požešku bolnicu: Nakon više od 80 godina mijenja se vanjska stolarija, gradi dnevna bolnica te postavlja LED rasvjeta

Autor: D.K.

Teško je pronaći nekog pacijenta koji ne izražava veliko zadovoljstvo pružanjem zdravstvenih usluga u požeškoj bolnici. Godinama je naša bolnica na vrhu top ljestvice i kao takva proglašavana najboljom zdravstvenom ustanovom u Republici Hrvatskoj.

Ljubazno medicinsko osoblje, iznad svega stručni specijalisti najveća su vrijednost te zdravstvene ustanove kojoj je više od 25 godina u kontinuitetu na čelu ravnatelj prof.dr.sc. Željko Glavić, sveučilišni profesor. Mnogima požeška bolnica može biti primjer više nego dobrog vođenja što ima za rezultat uspješnost i kvalitetu u pružanju zdravstvenih usluga.

Iz godine u godinu milijunska su ulaganja u požeškoj bolnici u nabavu nove opreme, instrumenata, izgradnju, dogradnju i uređenje odjela i dr.

Trend milijunskih investicija, koje imaju za cilj podizanje zdravstvenog standarda, nastavlja se i dalje. Riječ je prije svega o projektu Energetske obnove bolničkih zgrada vrijedan 22 milijuna kuna, u sklopu kojeg će se izvršiti uređenje fasade, izmjena svih prozora na bolnici te postavljanje LED rasvjete u svim prostorijama. Sredstva su odobrena, očekuje se potpisivanje ugovora u rujnu, a potom raspisivanje natječaja za izvođača radova.

Odobren je novac i za projekt „Zajedno do zdravlja“- izgradnja i opremanje dnevne bolnice, težak gotovo 35 milijuna kuna. Za taj je projekt završena izrada projektne dokumentacije i u tijeku je javni natječaj za izvoditelja građevinskih radova. Za izgradnju nove zgrade planirana je investicija 15 milijuna kuna dok će se u novu medicinsku opremu uložiti 20 milijuna kuna.


Na fotografiji: Zeljko Glavic ravnatelj pozeske bolnice.
Foto: V.K.

-Itekako me raduju nova ulaganja u našu bolnicu. Između ostalih radova ide se u izmjenu vanjske stolarije. U dijelu stare bolnice stolarija je originalna od kada je bolnica, a to je iz 1936. godine. Slijedi izmjena prozora i u novom dijelu bolnice koji su također od izgradnje, 1981. godine. Postojeća stolarija je jako loša. Postavljanjem nove postići ćemo uštedu energije, ali i veći komfor pacijenata jer kad je jači vjetar on probija kroz prozore. U cijeloj bolnici će se postaviti i nova LED rasvjeta. Što se tiče izgradnje Dnevne bolnice pri kraju je natječaj za odabir izvođača radova i trebalo bi se u rujnu početi s radovima. Ići će i izmjena stolarije u dijelu gdje je uprava bolnice koja je iz 1938. godine i jako je u lošem stanju – rekao je prof.dr.sc. Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Valja se prisjetiti da je samo unazad nekoliko godina, točnije 2011. u izgradnju i opremanje Poliklinike za internu medicinu uloženo je 7,5 milijuna kuna. Dvije godine kasnije, 2013. godine, gotovo isti iznos utrošen je za izgradnju i uređenje objedinjenog Hitnog prijema. Značajna su ulaganja u najsuvremeniju opremu koja je podigla kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga posebice u Hitnom prijemu na kojem se na jednom mjestu obrađuju pacijenti s hitnim stanjem tako da više ne moraju ići bolnicom od vrata do vrata jer specijalisti dolaze k njima.

Ne treba zaboraviti ni ulaganja u uređenje Odjela za hemodijalizu. Vrijednost te investicije je gotovo dva milijuna kuna, a jedna od velikih ulaganja, više od 10 milijuna kuna u 2015. godini, je nabava nov0g uređaja za magnetnu rezonancu. Izgradnja novog parkirališta u krugu bolnice koštala je 2,3 milijuna kuna i itekako je važna jer su brojni pacijenti muku mučili i teško mogli naći slobodno parkirno mjesto.

Više iz kategorije