Gotovo 20 milijuna pregleda imaju na internetu video brojevi 1606 pjesama snimljenih za emisiju TV Superton

Autor: DK

Pjesme kroz desetljeća, zaboravljeni hitovi, festivali, generacije tamburaša i bendova samo su dio sadržaja stotinjak emisija TV Superton nastalih od 2013. do prošle godine u programu Poljoprivredne televizije u Požegi, koje se stalno emitiraju.

Sve je to objavljeno na Youtube na zasebnom kanalu Tamburaj koji je izuzetno rado gledan i slušan diljem svijeta jer se to očigledno dopalo ljubiteljima tamburaške i izvorne glazbe, te starih pjesama iz prošlih desetljeća.

Čak 19,967 milijuna pregleda ima 1606 glazbenih video brojeva snimljenih od 29. travnja 2013. godine u popularnoj emisiji TV Superton.

Podsjetimo navedena emisija se počela emitirati 1994. godine kao Radio Superton, a u njoj je kroz dvadesetak godina nastupilo i uživo sviralo više stotina tamburaških i narodnih sastava iz cijele zemlje. Tijekom tih godina emisija se u različitim razdobljima emitirala na obje požeške radio-postaje. Početkom rada Poljoprivredne televizije ona se preselila na taj medij kao TV Superton, a za nju su svirali glazbeni sastavi iz svih krajeva Hrvatske, te susjedne Mađarske. Najveći dio emisija snimljen je u ambijentu obiteljskog turističkog gospodarstva Zlatni Lug u Donjim Emovcima i Emovačkom Lugu, a pojedine emisije snimljene su na Ergeli Višnjica kraj Slatine, restoranu Schoon blick u Vetovu, gospodarstvu Acin salaš u Tordincima pokraj Vinkovaca i drugdje. Dio emisija čine snimke sa festivala Zlatni glas zlatne doline, Zlatne žice Slavonije, Festival šokačke pisme u Županji i drugi.

Recimo na kraju da su na internetu najposjećenije pjesme Ivanova korita koju izvode Cure iz centra sa 2,7 milijuna pregleda, a slijede Cecilija i pjesma Hoću lom sa 1,3 milijuna pregleda, te TS Fijaker sa pjesmom Ode kuća, ode brak sa više od 850 tisuća klikova.

Foto: Ilustracija, arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.