Gostuju Cice, Razbijači čaša i Panonija band

Autor: D.K.

POŽEGA – Iako je ljeto ekipa Poljoprivredne TV i nadalje vrijedno radi snimajući svirku i pjesmu domaćih glazbenih sastava i izvođača za popularnu emisiju TV Superton koja se emitira ponedjeljkom uvečer i reprizira subotom iza 21 sat.

Kako smo pisali gostovao je Blitz band iz Slavonskog Broda predstavivši su nizom narodnih i posebno odabranih zabavnih melodija, a uslijedilo je snimanje tamburaša Panonija band iz Bjelovara. Oni su se predstavili sa nekoliko vlastitih pjesama, kao i tamburaškim i zabavnim izvedbama.

Nastupio je i treći ženski tamburaški sastav iz naše zemlje. Ranije su nastupile Garavuše i Kćeri ravnice, a ovih dana sedam veselih djevojaka iz Koprivnice koje se zovu Cure i centra ili skraćeno i popularno Cice. Njih šest na tamburama i jedna sa harmonikom izvele su nekoliko svojih pjesama uključujuće i one sa festivala, te podravskih i odabranih narodnih skladbi.

Jelenko Topić, urednik i voditelj TV Supertona

-Uskoro nam stižu popularni izvođači i to Razbijači čaša iz Otočca u Lici koji su širem gledateljstvo postali poznati po vlastitim pjesmama Profesorica, Coprnjica, Kap veselja i Zašto mi se cesta ljulja, a među nekoliko video spotova jedan su snimili sa Anom Rucner i Vladom Kalemberom – kaže urednik i voditelj TV Supertona Jelenko Topić koji je to autorsku emisiju pokrenuo daleke 1994. godine na požeškim radio-stanicama da bi je nakon 18 godina dakle prije 2,5 godine prenio na Poljoprivrednu TV, a u njoj je dosada nastupilio svirajući i pjevajući uživo više od 300 glazbenih i pjevačkih skupina iz naše zemlje i inozemstva.

Sredinom srpnja gostovat će pjevač Josip Jelenčić iz Slatine sa svojim pratećim sastavom iz toga kraja, te će izvesti nekoliko svojih pjesama, kao i niz narodnih i tamburaških melodija. Sve će se to emitirati u TV Supertonu do početka kolovoza nakon čega će uslijediti ljetna stanka, a nastavak snimanja TV Supertona predviđen je iza  Aurea festa.

Više iz kategorije