Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
PAPUKU U POHODE

Gornji Vrhovci kroče ka seoskom turizmu, a mještani sami moraju kositi travu uz županijsku cestu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ustupljena fotografija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Gornji Vrhovci kroče ka seoskom turizmu, a mještani sami moraju kositi travu uz županijsku cestu Požega.eu | Gornji Vrhovci kroče ka seoskom turizmu, a mještani sami moraju kositi travu uz županijsku cestu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ustupljena fotografija

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Gornji Vrhovci koji su poznati i kao Papučki su jedino selo u Slavoniji smješteno na nadmorskoj visini od 550 metara. Prema raspoloživim podacima to je i jedino selo u slavonskoj regiji planski građeno jer su ključnu riječ u tomu imali stručnjaci što je vidljivo na crno-bijeloj fotografiji.


Tamo sada živi relativno mali broj ljudi, no sve više ima naznaka njegovog oživljavanja, ali i pokretanja turističkih aktivnosti.
Mještani nas pak upozoravaju da nadležni ne održavaju komunalije kao što je to slučaj sa košnjom trave uz rubnike županijske ceste od Biškupaca preko Poljanske i Gornjih Vrhovaca ka Leštatu, odnosno Kamenskom Vučjaku. Ta prometnica iako sa makadamskim kolnikom sve je prometnija zbog navođenja navigacije. Nije potrebno isticati da taj pravac može biti dobra alternativa za putovanje prema Podravini uključujući i u slučajevima kada dođe do zastoja prometa na državnim cestama prema Pakracu, Voćinu, Orahovici i Slatini.


Uz to selo je sve naseljenije jer su obnovljene kuće prodane, a ima priprema za seoski turizam tj. iznajmljivanje kuća za odmor.
S obzirom da institucije ne obavljaju svoj posao to čine mještani sela dobrovoljnim radom kao što se vidi na fotografijama. Tako su strojevima i ručno pokosili bankine su cestu.


Jedino su pokosili polovinu groblja jer očito nisu smogli snage to obaviti do kraja.
-Nesavjesni ljudi sve više u selu ostavljaju svoje ljubimce koje zbrinjavaju tj. hrane mještani – tvrde nam u Gornjim Vrhovcima. Dodaju da ove godine trava uopće nije košena uz rubove ceste, te tvrde da je pokošeno ali samo do Poljanske. Izostala je košnja gore prema Gornjim Vrhovcima i kroz cijelo selo.
Nadaju se da će se stvari ubuduće popraviti jer smatraju da redovitim plaćanjem svih komunalnih obaveza to zasigurno zaslužuju.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.