Godišnja Skupština Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

Autor: DK

POŽEGA – Na Skupštini Vatrogasne zajednice podneseno je izvješće o radu Vatrogasne zajednice za 2013. godinu, o kojem su članovi raspravljali, pred članove je upućen i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2014. Dodijeljena su priznanja vatrogascima i vanjskim suradnicima, a razriješeni su pojedini članovi i imenovani novi članovi Predsjedništva i Zapovjedništva.

Na području Požeško-slavonske županije djeluje 57 Dobrovoljno vatrogasnih društava koji djeluju na dobrovoljnom principu osim DVD-a Požega gdje su uposlena tri a u DVD-u Pakrac 4 zaposlena djelatnika. Uz Dobrovoljno vatrogasna društva djeluju i dvije Javne vatrogasne postrojbe koja broji svaka po 20 djelatnika.

Mnogo je učinjeno u radu Vatrogasne zajednice iako se može još mnogo toga učiniti, rečeno je na Skupštini, uz što treba svakako uzeti u obzir količinu financijskih sredstava s kojima se raspolagalo, što je za kvalitetniji rad u svakom slučaju nedovoljno.

Skupštini su od uzvanika nazočili, predsjednica Županijske skupštine Požeško-slavonske županije dr.sc. Mirela Stasny, župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Željko Jakopović, predstavnici jedinica lokalnih uprava, Državne uprave 112 i dr.

Lokalne uprave, rukovodne strukture, vatrogasni aktivisti ali i uprave državnih tijela pozvane su da u se okviru svojih mogućnosti uključe u rješavanju svih evidentnih problematika s kojima se susreće Vatrogasna zajednica i Dobrovoljno vatrogasna društva, što je upućeno nadležnim tijelima RH. Brojne su problematike koje se trebaju u što kraćem roku riješiti i nepravilnosti ispraviti.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: