Godine čine svoje: Nakon motora visokih kubikaža sve veća ljubav Krešimira Pavelića prema Buntovnik Romobil Chopperu

Autor: DK

Krešimir Pavelić gotovo 40 godina vozi moto utrke na motorima visokih kubikaža. Postizao je zavidne rezultate i odnosio niz pobjeda na više moto utrka diljem Hrvatske, od Grobnika, Križevaca, Rače i naravno Požege. Puno je bilo postolja, bio je ukupni pobjednik i tadašnje države, prvenstva Hrvatske, a vozio je na otvorenim prvenstvima i s vozačima susjednih država.

U svojoj karijeri vozio je sve klase, od 50, do 125, 175, 250 i 750 ccm, a 1993. godine bio je proglašen i za sportaša godine grada Požege.

Godine prolaze, o uspjesima se priča i razgovara i kao da pomalo dolazi do zasićenja u uživanjima vozeći velike brzine visokih kubikaža kojima malo tko može odoljeti.

Da je tomu tako govori nam nekoliko foto kadrova kojima smo zabilježili Krešimira Pavelića kako ležerno „krstari“ ulicama grada Požege na sasvim drugačijem prometalu. Niti manje, a ni više, Krešo kao da se pronašao i počeo uživati na tzv. električnom Buntovniku Romobil Chopper. Zanimljiv „romobil“ idealan za gradsku lokalnu vožnju kojeg mogu koristiti, prema uputama proizvođača Alati Milić d.o.o., čak i visoki i jači vozači.

Takav električni romobil, Buntovnik Romobil Chopper, kojeg proizvodi tvrtka Alati Milić d.o.o. iz Zagreba, nismo do sada zamijetili na ulicama Požege. Uvjereni smo da ćemo ga u ne tako dalekom vremenu moći viđati jer će i ova pisana zanimljivost potaknuti neke da se odluče na njegovu kupnji i imati kao svoje prijevozno sredstvo.

Tehničke karakteristike električnog Buntovnik Romobila su slijedeće:

-Hidraulične disk kočnice, pogodan za visoke i jače vozače.

-Snažna metalna konstrukcija.

-Elektroromobil na baterije – 60V/20Ah Lithium baterija. Motor bez četkica 1500 W, ugrađen u zadnji kotač . Veliki kotači, snažan okvir.

-Hidraulične disk kočnice na oba kotača, izuzetno kvalitetno sjedalo. Gume 18*9,5-8.

-Maksimalna brzina do 25km/h.

-Domet s jednim punjenjem baterije kapaciteta 20Ah čak do 50km* (ovisno o režimu vožnje i težini vozača)

-Daljinsko otključavanje/zaključavanje sa zvučnim alarmom i blokadom zadnjeg kotača protiv krađe

-Vožnja bez ključa (wireless)

-Mogućnost personalizacije stražnjim dodatnim sjedalom, kožnim torbicama i sl.

Vozilo se ne preporuča voziti po lošim vremenskim prilikama kao što su kiša, visoke i niske temeprature, led i slično radi mogućnosti ostećenja baterije i/ili pogonskog sklopa.

Preporuka proizvođača je da se u hladnijem periodu godine, kada se vozilo manje koristi, baterije pune jednom u dva mjeseca.

Oni koji se zainteresiraju i žele saznati nešto više mogu posjetiti web stranicu https://www.alatimilic.hr/shop/Elektro-Bicikli-romobili/Elektricni-Romobil-Baterije-Buntovnik

Komentiraj: