Godina u znaku štednje i besparice

Autor: D.M.

DSC_2190BUK – Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk jedno je od najstarijh vatrogasnih društava u požeškom kraju. Na 107. održanoj Skupštini  Vinko Jušić, predsjednik DVD-a govoreći o radu u prošloj godini ukazao je na mjere štednje i nedostatak novca. Zbog toga su izostale neke aktivnost, kao obavezni liječnički pregledi vatrogasaca operativaca, nesudjelovanje ekipe mladih na županijskom natjecanju i dr.,a  istaknuto je i kako nije značajnije obnavljana oprema.

Na sreću, prošle godine nije bilo značajnijih intervencija za razliku od 2014. godine kada su Bučki vatrogasci sudjelovali u obrani Pleternice i Gradca od poplava, a sudjelovali su i u sanaciji šteta. Tada se vidjelo da su pored vojske vatrogasci jedina organiziranijih udruga naglasio je predsjednik Jušić.

Skupština je prihvatila izvještaje i planove rada za ovu godinu, a naglasak je na nabavku potrebne opreme, te rada s mladima.

Pored vatrogasaca domaćina  u radu skupštine su sudjelovali i vatrogasci prijateljskih društava, predstavnici gospodarskog, društvenog i političkog života Pleternice te predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske, Policijske postaje Pleternica i grada Pleternice kojeg je predstavljao zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić. Zbor KUD Tkanica iz Buka sudjelovala je u zabavnom programu.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije