Glazbeno društvo požeških Ličana „Vila Velebita“ presjekom programa uz goste i soliste proslavilo 20 godina nastupa /FOTOGALERIJA/

GOSTOVALI SU U DESETAK  EUROPSKIH ZEMALJA, TE ŠIROM NAŠE DRŽAVE – Poseban gost koncerta bio je poznati pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef dugogodišnji prijatelj požeških Ličana

Glazbeno društvo „Vila Velebita“, koje djeluje u sastavu istoimenog Ličkog zavičajnog društva u Požegi, tradicionalnim predblagdanskim koncertom obilježilo je dva desetljeća plodnog rada tijekom kojih su nastupali širom naše države, te u Boki Kotorskoj, Bosni i Hercegovini, Vojvodini, Švicarskoj, Austriji, Mađarskoj, Poljskoj i Sloveniji.

-Ovaj koncert je sublimat tog rada, zahvala gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji na potpori, te vjernoj publici na dobrom posjetu – kazao je u pozdravljajući goste i posjetitelje prof. dr. sc. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ i dodao da glazbena baština Like ovdje nije bila poznata, no kroz ove godine to se promijenilo. Požeški Ličani snimili su nekoliko glazbenih albuma.

-Ovo nje vrijeme iščekivanja i darivanja, a „Vila Velebita“ kao jedna od najboljih udruga u gradu, dugi niz godina sugrađanima podari svoj koncert – poručio je u pozdravnoj riječi zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

U programu su nastupili mješovita pjevačka skupina „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički, te dugogodišnji suradnik Ličana tamburaški orkestar Glazbene škole Požega kojim je dirigirao Saša Botički. Uz njih su nastupili kao solisti Gabrijela Mijatović, Vlado Bauer, Doris Devčić, Antun Glasnović i drugi, a posebne gošće bile su na prvom nastupe u Požegi članice ženske klape „Stentoria“ iz Daruvara  koje su izvele niz skladbi slavonskog i dalmatinskog izričaja.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment