Glazbena škola Požega uz pomoć grada Požege nabavila novi, 250 tisuća kuna vrijedni klavir

Autor: DK

Nedavnom, ovogodišnjom donacijom od 250.000 kuna Glazbenoj školi Požega, Grad Požega je omogućio nabavku novoga, polukoncertnoga klavira marke Boston, model GP-215 PE II – manji, koji je prošli tjedan stigao u naš grad. Požeški gradonačelnik Darko Puljašić danas je tim povodom posjetio Glazbenu školu Požega.

I dok je nabavku toga manjega klavira Grad financirao u cijelosti, ranije je s 500.000 kuna, kroz dvije donacije – 300.000 kuna krajem 2019. godine te 200.000 kuna početkom 2020. godine sufinancirao i nabavku velikoga, koncertnoga klavira marke Steinway & Sons D-274, ukupno vrijednoga 1.250,000 kuna. “Veliko hvala Gradu Požegi i gradonačelniku što su kroz tri proračunska razdoblja izdvojili čak 750.000 kuna za našu školu, što je prava rijetkost u hrvatskim okvirima. Time smo obogatili našu školu vrijednim instrumentima kojima se malo tko može pohvaliti u Hrvatskoj,”rekao je ravnatelj požeške Glazbene škole Alen Kovačević. Da novi klavir doista zvuči izvrsno pokazale su nadarene učenice Glazbene škole Požega, Ana Marija Ralašić i Rafaela Jakobović.

blank
blank

“Drago mi je što vam je Grad mogao pomoći, no klaviri sami ne bi ništa značili da nemate ovako nadarene učenike i, naravno, stručne nastavnike, zbog čega i jeste redovito među najboljim glazbenim školama u Hrvatskoj. Samo nastavite tako, na ponos svoje škole, ali i naše Požege,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Komentiraj: