Glavno raskrižje u Vetovu dobiva semafore – radovi u tijeku: “Ono što smo obećali red je i da odradimo”

Autor: D.K.

Unazad godinu i više dana Vetovo je bilo, a i danas je, središte izvođenja infrastrukturnih radova na području grada Kutjeva. Provodili su se različiti projekti od iznimne važnosti kako bi se uz mjere jačanja gospodarstva poboljšao i standard života. Mjere za jačanje i potpore gospodsrstvenicima urodile su plodom, od povećanja boja tvrtki OPG-ova i obrta koji su otvoreni do zapošljavanja nezaposlenih osoba.

Ovih su dana započeli radovi na postavljanju semafora na glavnom i veoma kritičnom raskrižju na kojem je dolazilo do težih i teških prometnih nesreća. Dugo se na to čekalo i dočekalo o čemu je nešto više rekao gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

-Sigurnost mještana i svih drugih sudionika u prometu prioritet je ove gradske vlasti. Tako će biti ni maloi ne sumnjam ni u buduće. Intenzivno smo radili na tome da se semafori postave. Ono što smo obećali red je i da odradimo. Nailazili smo na brojne administrativne barijere. Da nije bilo toliko administrativnih prepreka odavno bi semafori bili u svojoj punoj funkciji. Ipak uspjeli smo. U suradnji s Županijskom upravom za ceste došli smo do početka realizacije planiranih radova i investicije. Uz semafore će biti i izgrađena pješačka staza u Zagrebačkoj i Kutjevačkoj ulici tako da će samo mjesto dobiti drugačiju vizuru na radost svih Vetovčana – rekao je Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva koji ne skriva zadovoljtvo i zbog drugih odrađenih projekata u Vetovu koji su oku ugodni za vidjeti svakom mještaninu i putniku prolazniku.

Podsjetimo, u uređenje doma u Vetovu koje je završeno početkom godine uloženo je 650 tisuća kuna uz dodatna ulaganja u ovoj godini u kupnju namještaja, kuhinje i stolova za što je uloženo dodatnih 85 tisuća kuna.

Nikako se ne smije zaboraviti niti uređenje vatrogasnog spremišta koje je također završeno početkom godine za koje je radove uloženo 350 tisuća kuna.

Još su u početnoj fazi određeni radovi na uređenju groblja u Vetovu o čemu će biti prilike pisati u nekom od narednih članaka.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88