Glavni sindikalni povjerenik je Mihael Protić, a zamjenik Ivan Čorak

Autor: Jelenko Topić

Na redovitoj izbornoj skupštini Podružnice Slavonsko-baranjskog sindikata u tvrtki Plamen izabrano je novo čelništvo, te čelnici sindikalnih grupa. Nakon razrješenja dosadašnjeg vodstva za glavnog sindikalnog povjerenika izabran je Mihael Protić, a za njegovog zamjenika Ivan Čorak.

-Trebamo poduzeti korake za povećanje brojnosti članstva i to osobito  mladih ljudi – istakao je u pozdravnoj riječi predsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata Dragutin Šmerda koji je dodao da traju izbori za radnička  vijeća, te da uskoro ističe kolektivni ugovor koji je u Plamenu potpisan po prvi puta kod nas. Na skupu je dato obrazloženje o primanjima radnika pogotovo pravilu po kojemu se isplaćuje 13. plaća.

-Izmjenama kolektivnog ugovora u ožujku se isplaćuje cijeli predviđeni iznos od pet tisuća kuna, a obzirom na dobre poslovne rezultate ovog proljeća ćemo ići na povećanje plaća – naglasio je pozdravljajući skupštinu prokurist Plamena Vinko Matijević, te dodao da je najniža plaća u tvrtki od 2016. do danas porasla 35 posto, a ovisno o rezultatima poslovanja postoji mogućnost za još isplata. Tvrtka je ove godine primila 40 radnika, a uskoro slijedi još zapošljavanja.

Dosadašnji glavni sindikalni povjerenik Zvonko Maznik podnio je izvještaj o radu  rekavši da su zaposlenici u prošloj godini odradili sve proizvodne zadatke što je bilo zahtjevno jer je zbog obima posla bilo dosta radnih subota, a sindikat je davao pomoć radnicima u potrebi.

-Slijede nam pregovori o kolektivnom ugovoru, uključit ćemo nove članove u sindikat, te nastaviti započete aktivnosti – kazao je o programu rada novi povjerenik Mihael Protić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek