Glas za našu Požežanku: Lajkajte Mijinu sliku kojom se natječe za svoju prvu nagradu

Autor: D.K.

Mia Matijević mlada je Požežanka koja je prije dva dana diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ovih joj se dana ostvarila i višegodišnja želja te je u galeriji Širi postavljena njezina prva samostalna izložba. Mia je već kao srednjoškolka, zbog svoje izuzetne nadarenosti, bila stipendistica Grada Požege. Njezin prvi veliki uspjeh bio je, dakako, upis na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Tijekom godina i godina bavljenja umjetnošću Mia je sudjelovala u različitim projektima među kojima su i oni humanitarnog karaktera.

„Otmica Sabinjanki“ slika je kojom se Mia natječe za svoju prvu nagradu. Riječ je o projektu Erste fragmenti 16, a o pobjedniku odlučuju isključivo lajkovi čitatelja.

-Slike koje prijavljujem započela sam na samom početku pandemije u našoj zemlji, kada se još uvijek tragalo za nultim pacijentom kao u nekom holivudski izrežiranom blockbusteru. Radovi su nastali u vremenu kada se društvu postepeno počela oduzimati sloboda koja se sama po sebi do tada podrazumijevala. Ona je prije svega društvena konstrukcija koja se s vremenom mijenja, a mi ju kao pojedinci različito percipiramo. Kroz svoje slike pokušala sam na ironičan način vizualizirati njezin opći ideal koji će postojati sve dok ga neki novi ne zbaci s trona – ističe Mia.

Stoga klikom na link:

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=3089389061172626&id=284328728345354&set=a.3093225107455688&source=48

dajte svoj glas našoj sugrađanki za koju vjerujemo da će se uskoro svojim radovima predstaviti i publici u svom rodnom gradu Požegi.

(naslovna fotografija: Mia Matijević, autor: KULTURFLUX)

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek