General nije uspio „obraniti“ pukovnika zbog odstrela dvije divlje svinje-pravna država na lovački način /FOTO/

Autor: D.K.

Običaj lovačkog krštenja ima zabavni karakter, a često su u našim krajevima provodi nakon povratka lovaca iz lova kod lovačkog doma i to u slučajevima kada jedan od njih po prvi puta odstrijeli neku vrstu divljači. Dakako to je najčešće slučaj sa mladim lovcima, no nije pravilo.

Ovih dana tijekom humanitarnog lova u lovištu Požeška gora nedaleko Pleternice, kojim gospodari tamošnje lovačko društvo „Šljuka“, priređen je taj običaj jer je jedan mladi lovac, pukovnik Hrvatske vojske odstrijelio dvije divlje svinje.

Stoga mu je pripremljen lovački sud kojom prilikom ga je tužitelj Branko Milosavljević, dugogodišnji lovac ovog kraja i donedavni predsjednik „Šljuke“ optužio za odstrel divlje svinje, a podatak da je odstrijelio dvije mu je dodao kao otegotnu okolnost.

Da zanimljivost bude veća pukovnika u ulozi branitelja zastupao je general Slavko Barić iz valpovačkog kraja.

Pri tomu je sudac, ali i izvršitelj kazne bio još jedan general i to domaćin lova Alojz Tomašević, inače stric optuženog mladog lovca. Unatoč velikim naporima general Barić nije uspio obraniti pukovnika pa mu je izrečena presuda od šest mokrih kazni, a to je da mora naiskap u grlo istresti isto toliko čaša vina, te još šest vrućih što znači toliko udaraca podebljim štapom po turu.

Svi su mislili da će se general Alojz smilovati prema nećaku kad je izvršavao presudu štapom po turu kako bi odradio kaznu, no udarci si bili poprilično žestoki. Stric mu je to još malo začinio zalijevanjem vinom po stražnjici što je prisutnih stotinjak lovaca na ovom obredu popratilo veselim smjehom, dosjetkama i uživanjem.

Foto: D. Mirković [FAG id=269567]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek