Iz raznih krajeva došli obilježiti 50 godina mature

Autor: V.P.

POŽEGA –  Nakon pedeset godina, njih 15-ak, u “staroj zgradi Gimnazije”, u kojoj danas djeluje Katolička osnovna škola i Katolička gimnazija, okupila se generacija maturanata iz 1966. godine. Tada je u toj generaciji bilo  127 učenika u četiri razreda, a bila su dva društvena i dva prirodoslovna razreda. Nakon maturiranja razišli su se diljem svijeta, jedni na dalje školovanje, neki za poslom, a neki su jednostavno odselili u nove krajeve i počeli novi život.

– Razrednici su nam bili profesori Ljubica Koydl, Maja Vuković, Mirko Tomašević i Zdenka Romštajn. Nakon što smo završili rasuli smo se diljem bivše Jugoslavije i cijele Europe. Danas na žalost neki nisu među živima, malo smo se prorijedili, a na ovu proslavu 50. godišnjice došli su iz Budve, Beča, Novog Sada, Graca, Diseldorfa, Zagreba, Gospića, Velike Gorice, Banja Luke. Neki su već i boležljivi pa ne mogu putovati, a svi koji su mogli su došli na ovaj susret, neki su potegli čak 1.200 km u jednom smjeru da dođu na ovaj susret – istakla je Mirjana Res-Koritić, koja je došla iz Zagreba.

Iz te generacije potječe i Zlatko Kuretić, poznati glas kojega smo četiri desetljeća slušali svakog dana u vijestima etera radio Zagreba.

Nakon obilaska učionica, koje danas nisu one s jedinstvenim starim školskim klupama, urezanim nepokretnim tintarnicama prisjetili su se svojih đačkih dana svaki razred pojedinačno, a pridružio im se i jedan od razrednika koji je još u životu, prof. Mirko Tomašević.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: