Gasi se Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Požege?

Autor: D.K.

Pod povećalom nove požeške gradske vlasti, kako doznajemo, već u prvim danima njenog mandata našla se Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima. Izvršena je analiza njene učinkovitosti rada uz pregled financijskih troškova za koje se iz proračuna grada Požege izdvajaju znatna financijska sredstva.

Prema neslužbenim informacijama novom požeškom gradonačelniku dr.sc. Željku Glaviću nije dugo trebalo nakon temeljite analize donijeti konačnu odluku i pripremiti prijedlog o gašenju te ustanove. Takav prijedlog ttebao bi se naći pred gradskim vijećnicima na prvoj sjednici Gradskog vijeća, a očekuje se da će isti biti usvojen te da će biti donesena odluka o gašenju ustanove.

Podsjetimo, Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Požege osnovana je prije sedam godina. Ustanova je osnivanjem preuzela brigu o upravljanju sportskim objektima u vlasništvu grada obavlja. Misija ustanove je bila unapređenje sportske infrastrukture kroz uređenje i opremanje površina i građevina u kojima se provode sportske aktivnosti. Očekivao se od ustanove i značajan doprinos razvoja sporta i sportske rekreacije a time i kvaliteti života i zdravlja građana. Koliko se u tome uspjelo teško je reći?

Poslove koje je do sada obavljala Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima, sa 12 više zaposlenika, trebale bi prema raspodjeli preuzeti tvrtke u vlasništvu grada. Iz tog razloga se i očekuje znatna ušteda financijskih sredstava, gotovo dva milijuna na godišnjoj razini, uz bolju učinkovitost u upravljanju.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot