„Garavuše“ velikim koncertom obilježile desetljeće rada (foto galerija)

DSC_0928 (Small)KUTJEVO- Ženski tamburaški sastav „Garavuše“ iz Kutjeva velikim su koncertom u prepunoj kino-dvorani u svome gradu proslavile prvo destljeće plodnog rada. Počele su u tamburaškom orkestru Osnovne škole Zdenka Turkovića pod vodstvom Roberta Vojvodića, zatim su kratko djelovale pod imenom  „Cure iz provincije“, a u ovih deset godina iza njih su dva albuma, te brojni nastupi na festivalima od kojih je čak 16 na međunarodnim. Nastupale su u niz europskih zemalja, te u SAD i Kanadi.

Uz njihove brojne pjesme gosti na koncertu su im bili poznati tamburaš Antun Tuca Nikolić, osječki solista Željko Lončarić Žec, solistica Cecilija iz Orahovice, te tamburaški sastavi „Patria“ iz Županje, „Prijatelji“ iz Đakova,  „Kas“ iz Osijeka“, „Garavi“ iz Vođinaca i „Ringišpil“iz Slakovaca.

Koncert je vodio osječki novinar Davor Lončarić istaklavši da su „Garavuše“ u nekoliko navrata na festivalima „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači, te „Tamburicafest“ u Vojvodini osvojile nagrade za najslušanije pjesme. Uz koncert u predvorju dvorane požeški fotoreporter agencije Pixell Duško Mirković izložio je povijest „Garavuša“ kroz svoje brojne fotografije.

no images were found

0 Comment

Send a Comment