„Garavuše“ sa zagrebačkim folklorašima putuju u Portugal

Autor: Jelenko Topić

garavuše 2KUTJEVO –  Članice ženskog tamburaškog sastava „Garavuše“ zajedno sa Kulturno-umjetničkim društvom „Marija Jurić Zagorka“ iz Novog Zagreba odlaze u utorak 21. srpnja na gostovanje u Portugal, a sa njima će poći i fotoreporter portala pozega.eu Marko Krstanović koji će izvještavati sa nastupa na Internacionalnom festivalu folklora u  gradu Porto (Franzers). To će trajati do 8. kolovoza tj. 18 dana.

Putovat će kroz Sloveniju, Italiju i Francusku do Nice gdje će razgledati znamenitosti kao što su Chagallov muzej, Matisseov muzej, Pravoslavna Katedrala sv. Nikole itd. Iz Nice kreću u Barcelonu gdje su znamenite građevine Palau de la Música Catalana i Hospital de Sant Pau, koje su danas UNESCO-va svjetska baština. Posjetit će i Madrid uz razgledavanje Kio Puerta ili vrata Europe.

U gradu Fanzeresu u neposrednoj blizini Porta predstavit će se zemlje sudionici uključujući i  prezentaciju Hrvatske na sajmu vina i hrane, kao i prezentaciju nošnji. Nastupit će na Internacionalnom festivalu folklora u gradu Vizela (Sjeverna regija Portugala) sa oko 12,7 tisuća stanovnika.

Otići će nadalje u Lisabon glavni i najveći portugalski grad jedan od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, gdje se nalaze dva mjesta uvrštena na popis Svjetske baštine UNESCO-a belemski toranj i Jeronimski samostan. Slijedi posjet Gospi Fatimskoj, Fatima je najpoznatije portugalsko i jedno od najomiljenijih europskih svetišta, te gradiću S.Mamede, te sajam vina u Portu, gdje je predviđena prezentacija hrvatskih vina Vinarije Florijanović i nastup folkloraša sa „Garavušama“. Otići će u Valegu, grad gdje je predposljenji nastup na ovoj turneji. Tu će predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, proći u povorci ulicama grada, te imati zadnji nastup.

Još će uslijediti niz zanimljivih posjeta i razgledavanja za sudionike turneje uključujući i u Španjolskoj, Francuskoj i Italiji (svetište Lurd, Bordeaux, Touluse,Pariz, Padova itd.)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: