„Garavuše“ prvi puta nastupile na Internacionalnom festivalu folklora

11853964_10206376001630299_395448176_nKUTJEVO/LISABON – Zadnjih dana gostovanja ženskog tamburaškog sastava „Garavuše“ iz Kutjeva i KUD „Marija Jurić Zagorka“ iz Novog Zagreba po Portugalu u gradu Fanzeresu u neposrednoj blizini Porta predstavile su se zemlje sudionici uključujući i  prezentaciju Hrvatske na sajmu vina i hrane, kao i prezentaciju nošnji, a nastupili su na Internacionalnom festivalu folklora u gradu Vizela (Sjeverna regija Portugala) sa oko 12,7 tisuća stanovnika.

Posjetili su Lisabon glavni i najveći portugalski grad jedan od najvećih ekonomskih centara na kontinentu, gdje se nalaze dva mjesta uvrštena na popis Svjetske baštine UNESCO-a belemski toranj i Jeronimski samostan. Uslijedio je posjet Gospi Fatimskoj, Fatima je najpoznatije portugalsko i jedno od najomiljenijih europskih svetišta, te gradiću S. Mamede, te sajam vina u Portu, gdje su predstavljena hrvatska vina Vinarije Florijanović, te su zajednički nastupili folkloraši sa „Garavušama“. U Valegi je bio predposljenji nastup na ovoj turneji, tu je predstavljena hrvatska kulturna baština, prošli su u povorci kroz grad, te imali zadnji nastup. Nastupi su toplo primljeni, srdačnost se osjetila posvuda, pa nije izostao ni pljesak brojnih posjetitelja.

Nakon uspješne odrađene turneje po Portugalu „Garavuše“ i KUD „Marija Jurić-Zagorka“, putem do Hrvatske obišli su glavni grad Francuske Pariz i najveće tamošnje svetište Lurd. Svi su jako zadovoljni i iznenađeni ljepotama Pariza i njegovih znamenitosti kao što su katedrala Notre-Dame, Eiffelov toranj, muzej Louvre, a oduševila ih je i vožnja turističkim brodom po rijeci Seine.

Pri povratku kući imali su i malu stanku u Milanu i nakon toga krenuli u Zagreb, te dalje u Kutjevo.

/Foto by Marko Krstanović/

no images were found

0 Comment